Gelijkspel tweede team Puttense DamClub

PUTTEN – In eigen huis streed het tweede team van de Puttense DamClub vrijdagavond 21 oktober tegen het viertal uit Hierden. Na een kleine nederlaag in de eerste ronde (3-5 verlies in Wageningen) was opnieuw een nederlaag dichtbij. Bij een gelijke stand van 3-3 koos de overgebleven Hierdenaar echter niet voor het juiste plan met een gelijkspel als gevolg: 4-4.

Jan Oost opende fraai de score door zijn tegenstander te overklassen. Door een combinatie kwam Oost twee schijven voor waar tegenstander Van Panhuis geen weerstand tegen kon bieden (2-0). Teamleider Han van de Kamp kroop achter het vierde bord en speelde tegen Wouter van den Berg. Na een solide middenspel stevende Van de Kamp op winst af met een doorbraak naar dam. Echter miste hij de mogelijkheid om zijn tegenstander van dam af te houden en eindigde de partij in remise (3-1).

De tegenstander van Serge Visser, Rende Brouwer, koos een risicovol plan door vroeg in de partij een Ghestem-doorstoot te spelen. In het middenspel combineede Brouwer met veel slagwerk na een gunstige positie. Brouwer miste een winstvariant waarna Visser remise kon maken. Door vervolgens met een schijf de verkeerde kant op te gaan, verloor hij alsnog (3-3).

Van de Wall had een moeilijke stand tegen Van Ark. Van Ark koos in een dunne stand van zes schijven tegen zes schijven niet de scherpste voortzetting en gaf daarmee de winst uit handen. Na enige zetten was remise een feit (4-4).

PDC 2 Putten DEZ Hierden 4-4
1) Serge Visser Rende Brouwer 0-2 (3)
2) Jan Oost Jan van Panhuis 2-0 (1)
3) Van de Wall Van Ark 1-1 (4)
4) Han van de Kamp Wouter van den Berg 1-1 (2)

Geef een reactie