Gelderse dubbel voor Van der Velde

ALMEN – Tristan van der Velde is vandaag kampioen geworden bij het Gelders kampioenschap sneldammen. In de pupillencategorie behaalde hij de meesterlijke score van 36 punten uit 19 partijen. Eerder dit jaar werd hij al Gelders kampioen bij het algemene kampioenschap.

Ronde na ronde versloeg Tristan zijn tegenstanders waaronder enkele mede-finalisten van het Nederlands Kampioenschap pupillen dat begin mei in Doetinchem plaatsvond. Na 12 ronden had hij de superieure score van 24 punten en was praktisch bezien het kampioenschap al binnen omdat hij zijn directe concurrenten ruim op afstand hield in het klassement.

In ronde 13 ging het dan toch een keer mis en wel tegen Luise Gabbert (WSDV Wageningen). Zij werd tweede bij de welpen en eindigde in de middenmoot van het klassement omdat de pupillen en welpen in één groep speelden. De overige zes ronden won hij waardoor het kampioenschap niet in gevaar kwam.

Met een verschil van zes punten werd Tristan opnieuw Gelders kampioen. Tweede werd Jeroen van den Brink (Lunteren) voor Tom Molenaar (Brummen) die het brons pakte. Inmiddels heeft de elfjarige Puttenaar een indrukwekkende reeks op zijn naam staan: al drie jaren is hij persoonlijk sneldamkampioen van Gelderland (twee jaar geleden bij de welpen en vorig jaar en dit jaar bij de pupillen). Alderliesten speelde in categorie A en kwam niet verder dan tien punten uit elf partijen en eindigde in de middenmoot.

Geef een reactie