Gelders kampioenschap sneldammen

BENNEKOM – Zaterdag 23 april bonden de sneldammers uit de provincie Gelderland de strijd om de tickets voor het NK sneldammen met elkaar aan. Naast aspirant Tristan van der Velde deed ook Alderliesten (categorie A) mee. Van der Velde was bij aanvang van het toernooi al geplaatst aangezien er meer plaatsen beschikbaar waren dan het aantal deelnemende aspiranten. Alderliesten eindigde op de zesde plaats.

De eerstejaars aspirant Van der Velde mag duidelijk nog wennen aan het niveau bij de aspiranten dat aanzienlijk hoger ligt dan in de categorie pupillen. Hij eindigde met slechts vier punten op de laatste plaats. Daarbij dient aangetekend te worden dat de aspiranten ingedeeld waren bij de junioren, vrouwen en deelnemers van de categorie D (tot 750 rating). De aspirant Jorne Huiting (Doetinchem) was de sterkste aspirant met maar liefst vijf punten meer dan de nummers twee tot en met vijf die allen negen punten uit elf partijen scoorden.

Alderliesten kwam moeizaam in het toernooi en had na drie ronden slechts één punt. Hij herstelde zich goed en tekende uiteindelijk zes overwinningen (van de vijftien partijen) aan. Het was echter niet genoeg voor een NK-ticket: de nummers drie tot en met vijf hadden één punt meer.