Gehavend PDC Putten verslaat KRS Ede

EDE – In de achtste ronde van de Gelderse clubcompetitie heeft het damteam van PDC Putten met 8-4 gewonnen van damclub KRS Ede. PDC Putten verscheen met slechts vijf spelers achter het bord en dat betekende bij aanvang van de wedstrijd een 2-0 achterstand.

De gelijkmaker

In clubgebouw De Korenschoof in Ede was het Van der Ploeg die de gelijkmaker maakte door Elbertsen te verslaan. Elbertsen combineerde naar dam maar vergooide daarmee zijn kansen. Kort erna was het gespeeld [2-2]. Vervolgens won ook Kieft voor PDC Putten zijn partij. De lang gelijkopgaande partij tegen Jochemsen leek om remise aan te gaan maar rond de klokcontrole sloeg Kieft alsnog toe [2-4].

Betere positie

Cousijnsen kreeg een veel betere positie op het bord tegen Van Harn. Die verdedigde zich lang maar mocht tegen het eindspel inzien dat de peperdure doorbraak naar dam niet voldoende was voor een puntendeling [2-6]. Van de Werfhorst kwam niet al te zeer in het spel tegen Hoeve. In een moeilijk te verdedigen positie maakte Van de Werfhorst een fout en die was meteen beslissend [4-6].

Teamoverwinning

Aan Arissen was het om de teamoverwinning voor PDC Putten binnen te halen. In zijn partij tegen Jochemsen kreeg Arissen gaandeweg het betere van het spel. De stelling van Jochemsen bleef achter in ontwikkeling en Arissen nam de strategische velden in. In het eindspel schoof hij de partij met vaste hand naar winst [4-8].