Forse nederlaag voor dammers tegen BDV Bennekom

PUTTEN – Vrijdagavond 8 januari speelden de dammers van de Puttense DamClub de uitgestelde wedstrijd tegen BDV Bennekom. Even leek het een spannende wedstrijd te gaan worden maar al snel kwamen de Puttenaren in moeilijkheden. Geen van de Puttenaren kwam tot winst.

Han van de Kamp speelde een verdienstelijke partij tegen Mark ter Hofte. Na een vrij vlakke partij werd even na de veertigste zet tot remise besloten (1-1). Puttenaar Herman Arissen trof Coen Bommel aan het eerste bord. Arissen kwam goed uit de opening en kreeg een mooie flank-centrumaanval op het bord. Na een onnauwkeurige zet bleef hij met een hangende schijf zitten en een weinig flexibele stand. Arissen soupeerde zoveel tijd dat hij tegen de klokcontrole in hevige tijdnood kwam en het spoor bijster raakte. Hij verloor een schijf en gaf zich gewonnen (1-3).

Henry Kieft trof, evenals vorig seizoen bij de wedstrijd tegen BDV Bennekom, Willem Stunnenberg. In het middenspel liet Kieft zich een schijfje afhandig maken. Stunnenberg hield zijn hoofd koel en koos het juiste plan in een vrij ongebruikelijke stelling. Ook Kieft kwam in tijdnood en had met een paar minuten resterende tijd op de klok nog een veelvoud aan zetten te doen. De vijftigste zet haalde hij niet: in een nadelig eindspel viel zijn vlag (1-5).

Herman Cousijnsen had weliswaar geen last van de klok maar kwam er tegen Gerrit Stunnenberg positioneel niet aan te pas. Na een interessante opening koos Cousijnsen voor een verkeerde variant. Stunnenberg domineerde en bouwde zijn voordeel uit. Eerst volgde schijfwinst en niet veel later partijwinst (1-7).

Serge Visser was de Puttenaar die het dichtste bij een overwinning zat. Hij kwam tegen Annemieke Stunnenberg na een zwakke opening toch goed in de partij. Tegen het einde van de partij had hij zelfs een voordelige stelling. Verzilveren wist hij het echter niet: de partij eindigde in een puntendeling (2-8).

De laatste uitslag was die van de partij tussen Jan Oost en Henk-Jan van de Kolk. Oost greep in een klassieke stelling behoorlijk mis en zag zijn tegenstander met een geforceerde variant een schijf winnen. De Bennekommer bleef voorzichtig en stevende af op een gewonnen eindspel. Oost liet het zich rond middernacht niet meer bewijzen en gaf zich gewonnen (2-10).

De Puttenaren staan na deze nederlaag op de vijfde plek. Er volgen nog twee wedstrijden: de thuiswedstrijd tegen DCH 2 Harderwijk op vrijdagavond 22 januari en de uitwedstrijd tegen koploper VRD 1 Renkum op dinsdagavond 9 februari dat maar liefst drie punten meer heeft dan de huidige nummer twee BDSV Barneveld.

Geef een reactie