Felle strijd op damborden bij Puttense DamClub

PUTTEN – Bij de Puttense DamClub werd vrijdagavond op de damborden een felle strijd gestreden. Alle vijf de partijen werden winnend afgesloten.

Henry Kieft was de eerste die tegenstander Ep van Dijk een foutzet zag doen. Een damcombinatie volgde al vroeg in de partij. Ep bood tegenspel maar poogde tevergeefs de dam van het bord te krijgen.

Jan Oost zette een ietwat ongebruikelijke aanval in tegen Jaap van de Werfhorst. Er ontstond een spannende partij. Het sterke positionele spel van Jaap bracht Jan in de problemen. Na een combinatie was het meteen over.

De beide jeugdspelers kwamen tot winst. Van Keulen mocht tegen Van de Wall een sterk centrum opbouwen en zijn voordeel omzetten in een overwinning. Ook Thijs Alderliesten mocht dit keer twee punten bijschrijven. Thijs nam revanche tegen Harry Roffel die eerder dit seizoen van Thijs gewonnen had.

Ben Nap boekte zijn eerste overwinning van dit seizoen. Na zeven partijen had Ben nog geen partij gewonnen. Vanuit het middenspel had Ben een betere stand tegen Han van de Kamp en kon hij een aantal dreigingen in het spel brengen. Een dubbele dreiging deed Han de das om.

Geef een reactie