Familie Van der Velde in de prijzen bij ‘Jan Crum’ jeugdtoernooi Lunteren

LUNTEREN – Zaterdag 17 januari organiseerde damvereniging DES Lunteren alweer het vierde ‘Jan Crum’ jeugdtoernooi. In het eigen clubhuis De Schuifeldam waren ook de Puttenaren Tristan en Rowin van der Velde onder de deelnemers. Tristan zette een uitstekende prestatie neer door de aspirantengroep te winnen terwijl Rowin ook met een beker huiswaarts keerde vanwege zijn derde plaats.

Ondanks dat Tristan laatstejaars pupil is, werd hij ingedeeld in de aspirantengroep. Zijn compagnons (in teamverband) en opponenten (individueel) van DES Lunteren, Jeroen van den Brink en Johan Top, evenzo. Met een score van twaalf punten uit zeven partijen hield hij hen op drie punten terwijl Barnevelder Jan Cysouw zijn belangrijkste concurrent bleek die met punt minder het zilver opeiste.

Broer Rowin mocht zich deze middag meten met zijn leeftijdsgenoten in de pupillengroep. Na een voorronde waarbij de pupillen in twee groepen speelden, eindigde hij in de finale op een derde plaats. Een mooi resultaat en goede voorbereiding op het persoonlijk schooldamkampioenschap van Putten aanstaande vrijdag (23 januari) waarbij hij in de welpencategorie zijn titel verdedigt.

Geef een reactie