Erelid Toon Timmer overleden

PUTTEN – Op woensdag 1 december overleed ons gewaardeerd erelid Toon Timmer. De geboren Puttenaar (15 november 1927) was meer dan een halve eeuw een trouw en betrokken lid van de Puttense damclub. Zijn liefde en zijn inzet voor de damsport hebben veel betekend voor de club.

Toon was een trouwe deelnemer aan de onderlinge competitie. Eenmaal werd hij clubkampioen en vele malen werd hij kampioen van de tweede groep. Vroeger speelde Toon in het eerste team en de laatste jaren kwam hij uit voor het tweede team. Hij ging steeds weer de strijd volop aan en genoot van elke wedstrijd, ook als hij verloor.

Toon was er vrijwel altijd en hij was een smaakmaker op de clubavond. Met zijn spontaniteit en vrolijkheid droeg hij bij aan vele gezellige clubavonden. Hij hield mensen bij elkaar en wilde dat iedereen kon genieten van een wedstrijdje dammen.

Toon nam zijn verantwoordelijkheid binnen de club. Je kon altijd op hem rekenen. Jarenlang was hij bestuurslid en regelde hij van alles voor de club. Zijn inzet voor de jaarlijkse simultaanwedstrijd was enorm. Toon was ook één van de drijvende krachten achter het Nederlands kampioenschap in de Vanenburg, waarmee de club in 1988 haar vijftigjarig bestaan groots vierde.

In Toon verliest de damclub een bijzonder mens, die een voorbeeld was voor velen. In mei van het vorig jaar speelde (en won) Toon zijn laatste partij in de onderlinge competitie. Zijn ziekte verminderde zijn krachten en ontnam hem de mogelijkheid te komen op de clubavond.

Wij wensen zijn vrouw, kinderen en verdere familie sterkte toe bij het verwerken van het verlies van Toon.

Bestuur en leden van de Puttense Damclub

Geef een reactie