Ep van Dijk wint opnieuw bij Puttense DamClub

PUTTEN – Ep van Dijk is een van de spelers bij de Puttense DamClub die de afgelopen jaren te weinig in het zonnetje is gezet. Daarom kreeg hij aan het einde van vorig seizoen de aanmoedigingsprijs. Ep is al vele jaren een van de meest trouwe leden van de Puttense DamClub. Daarbij lukt het hem maar zelden om op een of andere manier via het dammen in de prijzen te vallen. Nu het nog het begin van het seizoen is, valt Ep vandaag ook op door zijn prestaties. Want hij wist vrijdagavond van Henk Guliker te winnen, en is daarmee één van de drie spelers die tot op heden al zijn gespeelde wedstrijden wist te winnen. Mooi moment dus om even bij stil te staan.

Henk Timmer is een van de twee andere spelers die geen puntverlies heeft opgelopen. Hij wist dit keer Elbert van de Bunt te verslaan. In een stand waarin Henk wat beter stond, kwam Elbert twee keer op slag te staan. Elbert maakte daarbij een grote fout door de verkeerde keuze te nemen, waardoor Henk meteen won. De derde speler zonder puntverlies kwam niet in actie.

Dirk van Staveren wist Harry Roffel te verrassen met een combinatie naar dam. Harry dacht dat hij de dam meteen weer af kon pakken, maar Dirk had goed gezien dat hij na het dam halen, twee verschillende kanten op kon slaan.

Je hoeft niet altijd te winnen om blij te zijn met het resultaat. Dat gold in dit geval voor Ben Nap. Hij wist namelijk de meervoudig clubkampioen Jaap van de Werfhorst op remise te houden. Ben speelde vorig seizoen niet al teveel wedstrijden, maar toen hij eenmaal begon, ging het verrassen goed. Mooi voor hem om te zien dat hij die trend vast weet te houden.

Geef een reactie