Enerverende partijen in competitie PDC Putten

PUTTEN – Op de eerste dinsdagavond van de maand april was de zestiende ronde van de onderlinge competitie van PDC Putten. Een drietal partijen van je welste werden gespeeld.

Kerkhofveld

Koploper Van de Veen speelde voor de tweede keer tegen Timmer. Voor Van de Veen was dat de kans om revanche te nemen daar hij begin dit seizoen verloor van Timmer. Van de Veen zette stevig in maar door een paar ruiltjes vervlakte de partij wat. De spanning kwam terug toen Timmer naar veld 22 ging. De naam, het zogenaamde Kerkhofveld , doet al vermoeden dat er iets te winnen dan wel te verliezen valt. Van de Veen voerde de druk op en toen de beperkte bedenktijd Timmer nog meer onder druk zette, wankelde hij. In een dun standje greep Timmer flink mis en dat kwam hem op schijfverlies te staan. Hij bereikte nog een nadelig eindspel maar de remise was daarbij nauwelijks meer in beeld. Met damvangst besliste Van de Veen de partij.

Zwakke zet

De partij tussen Cousijnsen en Oost mocht er zijn. Beiden gingen de strijd volop aan en dat leidde al snel tot wat schermutselingen. Hoewel de opstelling vanuit de opening wat vreemd aandeed kwam er in het middenspel een vrij normale stelling op het bord. Met een in positioneel opzicht zwakke zet bracht Oost zichzelf in de problemen. Cousijnsen profiteerde daarvan en kwam aanzienlijk beter te staan. Toen Oost onder druk van de klok er niet meer uitkwam offerde hij maar een schijf. Niet veel later besliste Cousijnsen de partij met één zet waarna Oost opgaf.

Oostblok

Van der Ploeg liet zich in de opening vrijwillig opsluiten op zijn linkervleugel tegen Kieft.  Met een ruil naar voren in het centrum kwam het blok in beweging en dat gaf Kieft de mogelijkheid om te omsingelen. Met het Oostblok op de rechtervleugel kon Kieft een vuist maken. Van der Ploeg slaagde erin de stelling open te houden en dat was in zijn voordeel. Tegen hij eindspel zag het er veelbelovend voor hem uit maar Kieft bleef staande. Kort daarna werden de punten gedeeld.