Eindelijk winst voor Puttense dammers

RENKUM – De Puttense dammers zijn erin geslaagd een wedstrijd te winnen. In en tegen VRD Renkum trokken de Puttenaren met het kleinste verschil (5-7) aan het langste eind. Dat was een opluchting, te meer daar het zo’n twee jaren geleden was dat een wedstrijd winnend werd afgesloten.

Na vijf seizoenen op het hoogste podium gespeeld te hebben, deed het achttal van PDC Putten afgelopen jaar een stapje terug en degradeerde puntloos uit de Gelderse Hoofdklasse. Nu spelen de dammers in afgeslankte vorm met een zestal in de eerste klasse noord in de competitie met de teams van de damverenigingen BDV Bennekom, DCE Ederveen, KRS Ede 1 en 2, VRD Renkum en UDELCO Uddel.

Ben Nap opende met een keurige maar benauwde remise tegen Driekus van Rijswijk. Laatstgenoemde had het beste van het spel maar ook Nap stond zijn mannetje (1-1). Teamleider Henk Timmer consolideerde zijn voordeel en speelde positioneel Piet Davidse van het bord (1-3). Ook Serge Visser kwam tot een puntendeling met Mark Jager waarbij de Puttenaar ook niet te klagen had (2-4).

Herman Cousijnsen had een goede positie op het bord tegen Jos van Deelen maar kwam richting het eindspel minder te staan. Zijn nadeel was dermate groot dat Van Deelen met het overmacht – vier om één uiteindelijk – won en daarmee de stand gelijk trok (4-4).

Voor Alderliesten was het niet eenvoudig om zijn optische voordeel tegen Van den Berg te verzilveren. Door een slordige voortzetting wisselden de rollen en stond tegenstander Van den Berg zelfs analytisch gewonnen. Die maakte op z’n beurt een blunder en ging in een moeilijk eindspel alsnog onderuit (4-6). Herman Arissen had het betere spel en stevende na een combinatieve afwikkeling op winst af tegen zijn oud-leermeester Henk Hoksbergen. Die verdedigde echter sterk waardoor de partij uitliep op een puntendeling (5-7).

De volgende wedstrijd is op dinsdagavond 21 oktober tegen DCE Ederveen. Daarna volgen drie thuiswedstrijden en de competitie wordt afgesloten met de gezamenlijke slotronde eind januari 2015.

Geef een reactie