Eerste wedstrijdpunt voor Puttense dammers

ARNHEM – Met de doelstelling een positief resultaat te halen, reisde het eerste team van de Puttense DamClub af naar Arnhem. Bij aanvang van de wedstrijd bleken beide teams verzwakt. Lichtpuntje was dat Arnhem ondanks de drie invallers bij Putten, nog meer verzwakt was. Rond middernacht stond er niet meer dan een gelijkspel (8-8) op het scorebord. De teleurstelling was niet groot, maar desondanks aanwezig.

Alderliesten tekende de eerste overwinning aan door De Rooij met een slagzet te verschalken (0-2). Enkele zetten eerder zag Leen ten onrechte af van een ‘dure’ damcombinatie. Herman Cousijnsen kwam onhandig een schijf achter tegen aanvoerder Rommy Moerlie. Een schijf meer was echter niet voldoende voor winst (1-3).

Joras Ferwerda zette in op een Roozenburg-aanval tegen Rein Bergsma. De aanval liep gesmeerd maar leverde weinig op. Rond de veertigste zet berustte Joras in remise (2-4). Henk Mahboeb van Arnhem trok de stand gelijk door Henry Kieft van het bord te drukken (4-4). Na handig schijfwinst was partijwinst snel beklonken. Henk van Keulen had de strategische velden in handen tegen Marco Huijzer. In een dun eindspel (drie om drie) was remise echter onvermijdelijk (5-5).

Patrick Wielemout speelde een puike pot tegen Jan Beeke en brak rond de tijdnood door de stelling van Jan Beeke heen. De handige vangstelling van Jan maakte dat Patrick nog geen dam kon halen. Patrick speelde rustig door en ontkrachtte de vangststelling: de winst liet niet op zich wachten (5-7). Aan het eerste bord kreeg Arissen weinig voor elkaar tegen Vos. Vanuit het middenspel ging het al mis. Met een handige slagwending bekroonde Vos de overwinning (7-7).

De ogen waren gericht op Kees de Jong die een vier om drie eindspel, met beide een dam op het bord, probeerde te winnen van Leo Steyntjes. Even leek Kees kansen te hebben toen hij de middenlijn cadeau kreeg. Een illusie: enkele zetten later was het al remise (8-8).

Het eerste wedstrijdpunt is binnen. Toch was er enige teleurstelling omdat aan enkele borden vanuit een betere positie slechts remise werd behaald. De volgende wedstrijd, dinsdag 19 oktober, is uit tegen Voorthuizen. Opnieuw een belangrijke wedstrijd in de strijd tegen degradatie. Het tweede team zag de dammers uit Barneveld met een grote overwinning huiswaarts gaan. Alleen Ep van Dijk scoorde een punt (1-7).

CTD Arnhem PDC Putten 8-8
1) Vos Arissen 2-0 (7)
2) Leo Steyntjes Kees de Jong 1-1 (8)
3) Rein Bergsma Joras Ferwerda 1-1 (3)
4) De Rooij Alderliesten 0-2 (1)
5) Jan Beeke Patrick Wielemout 0-2 (6)
6) Henk Mahboeb Henry Kieft 2-0 (4)
7) Marco Huijzer Henk van Keulen 1-1 (5)
8) Rommy Moerlie Herman Cousijnsen 1-1 (2)
PDC 2 Putten BSDV 2 Barneveld 1-7
1) Han van de Kamp Cil van den Brink 0-2 (2)
2) Van de Wall Bouw 0-2 (1)
3) Ep van Dijk Roelof van Drenth 1-1 (4)
4) Wil van Meerveld Jan van de Koot 0-2 (3)

Geef een reactie