Eerste team Puttense DamClub wint eerste wedstrijd

VOORTHUIZEN – De eerste wedstrijd van het eerste team van de Puttense DamClub in de Gelderse Hoofdklasse van het nieuwe seizoen 2012-2013 eindigde met 10-6 in het voordeel van de Puttenaren. Met overwinningen van Ferwerda, Timmer en Alderliesten en vier remises was de Puttense formatie duidelijk de betere ploeg.

Het team van damvereniging DVV Voorthuizen begon gehavend aan de wedstrijd, twee invallers waren nodig om een achttal op de been te brengen. De eerste uitslag was de remise tussen de routiniers Herman Cousijnsen en Jan Bloemendal. Vervolgens eindigde de partij tussen Herman Arissen en Henri van Hierden aan het eerste bord in een gelijkspel. Ook na de derde uitslag, de remise tussen Henry Kieft en Stijn Overeem, bleven de teams in evenwicht.

Na drie remises volgden drie overwinning op rij voor Putten. Joras Ferwerda overklaste Gert Pol, Henk Timmer wist invaller Jelte van Lokhorst een schijf afhandig te maken en won. Alderliesten had daarentegen bijzonder veel moeite om de partij naar zich toe te trekken tegen invaller Klok. Na een offervariant in het middenspel kwam Alderliesten goed terug in de partij en stuurde hij aan op een gewonnen eindspel.

Dat Patrick Wielemout vervolgens niet verloor van Jaap van Hierden was een opsteker voor Putten. Wielemout kwam in de opening een schijf achter en liep de hele partij achter de feiten aan. In het eindspel waarbij drie schijven van Wielemout het opnamen tegen vier schijven van Van Hierden vond Van Hierden de weg naar winst niet. Jaap van de Werfhorst speelde een puike partij tegen Erwin van Hierden. Na krap vier uren dammen speelde Van de Werfhorst een schijf de verkeerde kant op en verloor door een handigheidje van Van Hierden. De einduitslag kwam daardoor op 6-10. Over twee weken, op vrijdagavond 5 oktober, ontvangen de Puttense dammers CTD Arnhem in eigen huis.

DVV Voorthuizen PDC Putten 6-10
1) Henri van Hierden Herman Arissen 1-1 (2)
2) Klok Alderliesten 0-2 (6)
3) Erwin van Hierden Jaap van de Werfhorst 2-0 (8)
4) Jaap van Hierden (jr) Patrick Wielemout 1-1 (7)
5) Stijn Overeem Henry Kieft 1-1 (3)
6) Gert Pol Joras Ferwerda 0-2 (4)
7) Jelte van Lokhorst Henk Timmer 0-2 (5)
8) Jan Bloemendal Herman Cousijnsen 1-1 (1)

Geef een reactie