Eerste team Puttense DamClub verliest van damclub Lent

LENT – Vrijdagavond bond het eerste team van de Puttense DamClub in Lent de strijd aan met de huidige kampioen van Gelderland damclub Lent. Op voorhand was het duidelijk dat het een zware klus zou gaan worden, maar in het verleden heeft PDC1 meermalen van Lent weten te winnen.

Lent bleek dit keer te sterk, want het won met 12-4. Echter Putten had dit keer kansen om op zijn minst meer bordpunten te scoren. De nederlagen van Herman Cousijnsen en Ep van Dijk waren duidelijk. Hun tegenstanders waren te sterk. Ook Henry Kieft had een veel sterkere tegenstander, maar hij maakte er een spannende pot van. Toen Kieft uiteindelijk de stelling ging afbreken – mede vanwege tijdsdruk – bleek dit een foutieve beslissing. Ook Patrick Wielemout verloor. In het vierde uur van de partij gaf hij minimaal een punt weg.

De andere spelers speelden remise. René Alderliesten speelde een hele snelle partij, tegen een op papier mindere tegenstander. Hij ging voor een snelle remise, maar dit was een tegenstander om voor de winst te gaan. Herman Arissen wist in een klassieke partij de remisemarge in het oog te houden. Zijn tegenstander gaf na afloop aan misschien iets beter te hebben gestaan, maar dat was niet voldoende voor winst.

De tegenstander van Henk Timmer had de aanval, maar vond geen winnend plan tegen de verdediging. Topscorer Joras Ferwerda kwam een schijf voor. Echter lukte het hem net niet om de beide punten te pakken.

Over twee weken staat de wedstrijd tegen damvereniging VBI Huissen op het programma. Dit zeer sterke team kan door winst het kampioenschap in de Gelderse hoofdklasse naar zich toe trekken.

DC Lent PDC Putten 12-4
1) Marco van Bronswijk Herman Cousijnsen 2-0 (2)
2) Thijs Gerritsen Henry Kieft 2-0 (5)
3) Joppe Lemmen René Alderliesten 1-1 (1)
4) Gert van Willigen Henk Timmer 1-1 (8)
5) Gerald Kosman Joras Ferwerda 1-1 (7)
6) Joop Geurts Herman Arissen 1-1 (3)
7) Edgar Hartman Patrick Wielemout 2-0 (6)
8) Eep van Maanen Ep van Dijk* 2-0 (4)

Geef een reactie