Eerste speelronde onderlinge competitie

PUTTEN – Vanaf september 2017 hebben de Puttense dammers hun onderkomen op het Sportpark van SDC Putten. Dinsdagavond 26 september was de eerste speelronde van de onderlinge competitie.

Halve hekstelling

Met drie partijen was de opkomst matig te noemen. Ondanks dat was er voldoende te genieten: op alle drie de borden kwamen interessante stellingen op het bord. De eerste uitslag was die van de partij tussen Serge Visser en Alderliesten. In de opening liet Visser zich opsluiten in een halve hekstelling. Hoewel hij zich wist te bevrijden keek hij vrijwel direct daarna tegen een schijf achterstand aan. Die schijf kon hij niet terugwinnen en vervolgens combineerde Alderliesten naar winst.

Flank-centrumaanval

Henk Timmer had een mooie flank-centrumaanval op het bord tegen Henry Kieft. Kieft miste een aantal basisschijven en kon geen vuist maken. In het middenspel overwoog Timmer een logische zet die hem meteen op verlies zou hebben komen te staan. Hij zag op tijd in dat de zet niet mogelijk was. In het late middenspel was Kieft positioneel uitgespeeld en won Timmer de partij.

Klaverblad-opsluiting

Het meest opmerkelijke verloop kende de partij tussen Herman Cousijnsen en Jan Oost. Oost nam risico, teveel risico en Cousijnsen had het betere van het spel met een klaverblad-opsluiting. Cousijnsen koos niet de juiste voortzetting en liet Oost ontsnappen. Tegen de klokcontrole was de stelling analytisch remise maar door een paar slechte zetten van Cousijnsen kwam hij zelfs nog in een verloren eindspel terecht dat Oost met vaste hand naar winst schoof.

Clubcompetitie

De eerste wedstrijd in de clubcompetitie tegen DC Ederveen die voor vrijdag 29 september stond gepland, wordt verschoven. Waarschijnlijk wordt deze wedstrijd op vrijdagavond 10 november gespeeld.