Eerste remise in onderlinge competitie

PUTTEN – In de derde speelronde kon eindelijk de eerste remise in de onderlinge competitie van PDC Putten worden genoteerd. Alderliesten en Timmer remiseerden terwijl de andere twee partijen in een beslissing eindigden.

Hielslag

Serge Visser kwam moeilijk in de partij tegen Henry Kieft die een sterke centrumstand opbouwde. Door een blunder kwam Visser met een eenvoudige hielslag een schijf achter. Zijn stelling oogde nog aardig maar een vuist kon hij niet maken. Toen hij in het middenspel een aantal dreigingen mocht afwenden deed hij de goede zet maar meende dat de zet niet goed was en gaf zich gewonnen.

Onregelmatig verloop

Van de Wall speelde zijn eerste partij voor de onderlinge competitie tegen Cousijnsen. De partij kende een onregelmatig verloop en er volgden zo hier en daar wat combinaties en offers. Hoewel Van de Wall er toch nog redelijk uitkwam, verzuimde hij scherp te blijven en dit leidde ertoe dat Herman Cousijnsen winnend toesloeg.

Laatste zet

Alderliesten ging in de aanval tegen Henk Timmer. Alderliesten had een riskante flankaanval opgezet maar daarvan wist Timmer niet te profiteren. Toen de andere vleugel, de korte vleugel aan de rechterkant, van Timmer verzwakt was leek Alderliesten op winst af te stevenen. In het eindspel deed hij een paar onhandige zetten waarmee hij zijn winstkansen aanzienlijk kleiner deed worden. Timmer vond op zijn beurt niet de juiste weg naar remise. Toen Alderliesten in het dammen-eindspel de winst voor het oprapen week hij van zijn oorspronkelijke plan af en deed een zet met zijn dam die Timmer met de laatste zet van de partij nog remise opleverde.