Een blunder is zo gemaakt

PUTTEN – De onderlinge competitie van de Puttense dammers werd een avond met blunders en fatale fouten. Van de vijf partijen werden er vier gewonnen. Alleen Henry Kieft en Ep van Dijk lieten blunders achterwege en speelden remise.

Alderliesten was de eerste die van een foutzet wist te profiteren. Han van de Kamp ruilde in de opening maar liefst acht schijven van het bord. Één slag voerde hij niet geheel juist uit met als gevolg dat Alderliesten tamelijk eenvoudig schijfwinst en partijwinst af kon dwingen.

Elbert van de Bunt kwam moeizaam uit de opening tegen Thijs Alderliesten. Een goede mogelijkheid werd door Thijs op een beslissend moment gemist. Elbert mistte ook een snellere winstgang maar liet zich niet van de wijs brengen. Het eindspel speelde hij strak uit en won.

Ben Nap verloor, naar eigen zeggen, door een fatale fout. In een boeiende stand tegen Dirk van Staveren kreeg hij een combinatie om de oren die weinig overhield van zijn stelling. Na enkele zetten ontving Dirk de felicitaties voor zijn vierde winstpartij in zeven partijen.

Henk Timmer kreeg van Jan Oost een gemakkelijke doorbraak in de schoot geworpen. Jan sloeg vooruit in plaats van terug. Na de twee-om-twee doorbraak was er niets meer te redden.

De laatste partij was het treffen van Henry Kieft en Ep van Dijk. Henry leek een sterker centrum te hebben met goede kansen. Ep maakte geen fouten terwijl de stand dunner werd. De vrede werd getekend (1-1). Voor Ep een aardige prestatie daar Henry al jaren in het eerste team speelt terwijl Ep zelf deelneemt in het tweede team.

Geef een reactie