Duur puntverlies in Brummen voor dammers

BRUMMEN – In de negende ronde speelden de Puttense dammers in een uitwedstrijd tegen het eerste team van Brummen. Inzet voor deze wedstrijd was de strijd tegen degradatie. De Puttense dammers, voor aanvang op een negende plaats met vijf wedstrijdpunten, hoopten op een overwinning zodat afstand van de naaste concurrenten genomen wordt. Rond middernacht stond echter slechts 8-8 op het scorebord.

De avond begon met vier remises. Herman Arissen remiseerde met Johan Haijtink in een gelijkwaardige stand (1-1). Joras Ferwerda bleef teleurstellend steken op remise tegen Marten Bruinsma na een kansrijke positie in het late middenspel (2-2). Ook Henk Timmer was ontevreden over zijn remise tegen Tom Westhof. Zijn voordeel bleek niet voldoende om de partij naar zich toe te trekken (3-3). De remise van Henry Kieft tegen Hans Luchies was wel de meest pijnlijke. Henry overklaste zijn tegenstander op geweldige wijze maar vergreep zich in het eindspel en liet zijn tegenstander met remise ontsnappen (4-4).

De vijfde uitslag volgde bij de partij tussen Alderliesten en Bosch waarbij probeerde vanuit het middenspel de lange vleugel van zijn tegenstander uit te dunnen. Na een effectieve verdediging door Peter koos hij na de tijdnoodfase voor een onjuiste voortzetting en verloor (4-6).

Patrick Wielemout stond er goed voor tegen Bob Kersten maar sloeg tot eigen verbazing de verkeerde schijf en kwam in noodweer. Bob maakte het zich nog even lastig maar won vervolgens evenwel (6-6).

De laatste twee partijen eindigden ook in een remise. Jaap van de Werfhorst speelde remise tegen Danny Dix waarbij het in het eindspel goed opletten was (7-7). Kees de Jong, kwam net als vorig jaar, niet verder dan remise tegen Ab van Ooijen. Rond de tweede tijdnood was de vier om drie niet te winnen (8-8).

Na dit gelijkspel is klassebehoud voor de Puttense dammers nog niet zeker. De duels tegen de naaste concurrenten DZW Zutphen-Warnsveld en DCH Hengelo. Komende week staat de inhaalwedstrijd tegen DUO Vorden op het programma. Bij winst houdt Putten de concurrenten op afstand.

BDV Brummen PDC Putten 8-8
1) Marten Bruinsma Joras Ferwerda 1-1 (2)
2) Tom Westhof Henk Timmer 1-1 (3)
3) Ab van Ooijen Kees de Jong 1-1 (8)
4) Bosch Alderliesten 0-2 (5)
5) Bob Kersten Patrick Wielemout 2-0 (6)
6) Danny Dix Jaap van de Werfhorst 1-1 (7)
7) Johan Haijtink Herman Arissen 1-1 (1)
8) Hans Luchies Henry Kieft 1-1 (4)

Geef een reactie