Van Doodewaard en Jansen persoonlijk schooldamkampioen

PUTTEN – Op vrijdagavond organiseerde damclub PDC Putten het persoonlijk schooldamkampioenschap van Putten. In de pupillengroep [groep 7 & 8] was Jesse van Doodewaard van de Ichthusschool de sterkste terwijl bij de welpen [groep 5 & 6] Lisa Jansen van De Wegwijzer de titel pakte.

Persoonlijk schooldammen

Even na 18:15 uur begonnen de 22 beste schooldammers van Putten aan het persoonlijk schooldamkampioenschap. In de pupillencategorie namen twaalf kinderen deel van zes verschillende basisscholen terwijl de welpengroep met tien deelnemers van vijf verschillende basisscholen net iets kleiner was.

Slechts één gelijkspel

Bij de pupillen van Jesse van Doodewaard duidelijk de sterkste. Hij stond slechts één gelijkspel toe en won de overige zes partijen. Tweede werd Thijs Nout [De Wegwijzer] terwijl Merel Doppenberg van school Huinen het brons pakte. Bij de welpen was het spannender. Anthony van Panhuis [Bij de Bron] had lange tijd de beste papieren daar hij van Lisa Jansen gewonnen had. Maar hij leverde wat scherpte in tegen het einde van het toernooi en verloor in de laatste ronde terwijl Lisa Jansen wel won en met twaalf punten hem voorbleef. Levi Posthouwer van school De Akker eindigde met één puntje minder op de derde plaats.

Simultaan

Het persoonlijk schooldammen was het vervolgtoernooi van het hoofdtoernooi van het schooldammen in Putten. Aan het schooldammen deden dit jaar ruim 100 leerlingen van de Puttense basisscholen mee. Met het persoonlijk schooldammen sloot PDC Putten het schooldammen in Putten af. Tijdens het toernooi op vrijdagavond 2 februari 2018 was een simultaan die door oud-clubkampioen Jaap van de Werfhorst van PDC Putten werd verzorgd. Even na 20:30 uur keerden de tevreden deelnemers na de prijsuitreiking huiswaarts met de medailles en bekers.

Eindstanden
Eindstanden persoonlijk schooldammen 2018