Does en Van Dalen persoonlijk schooldamkampioen

PUTTEN – Bij het persoonlijk schooldamkampioenschap hebben Jaycen Does [De Pelikaan] bij de pupillen en Jelle van Dalen [De Fontein] bij de welpen het toernooi gewonnen. Voor beiden was een beslissingswedstrijd nodig om uit te maken wie de winnaar is.

Beste scores

Het persoonlijk schooldammen is het toernooi dat volgt op het hoofdtoernooi waarbij de kinderen met de beste scores uitgenodigd worden. Dit jaar werd het persoonlijk schooldammen met circa dertig kinderen gespeeld verdeeld over de categorieën pupillen [groep 7 & 8] en welpen [groep 5 & 6].

Soepel verloop

Het toernooi verliep soepel waarbij zo nu en dan de emoties hoog opliepen. Bij de pupillen won Jacyen Does [De Pelikaan] het toernooi door de barrage van Jake Elkan [Kelnarij] te winnen. Op de derde plaats eindigde Sven Pieterson [De Schuilplaats] die op weg leek om het toernooi te gaan winnen maar in de laatste rond onderuit ging.

Beslissingswedstrijd

Bij de welpen ging Arno van Dalen lange tijd aan de leiding waarbij hij ook van zijn broer Jelle van Dalen won. In de laatste rond ging hij onverwacht onderuit en dat maakte dat de broers Van Dalen een beslissingswedstrijd mochten spelen om het kampioenschap. Jelle van Dalen won en werd kampioen.