DES Lunteren maatje te groot

LUNTEREN – De eerste wedstrijd in het nieuwe jaar voor de Puttense dammers was de uitgestelde wedstrijd tegen DES Lunteren. De zeven Puttenaren die het opnamen tegen de acht Luntenaren (of: Lunteranen) scoorden toch nog vijf bordpunten. Na zes wedstrijden staat Putten puntloos onderaan.

Bord 1 bleef leeg waardoor Harmjan Lammers de eerste twee punten voor Lunteren achter zijn naam kon schrijven. Invaller Jan Oost trok de stand gelijk door Dik van Roekel sterk te verslaan. Daarop volgde de nederlaag van Henry Kieft tegen Jacco Bos die in het middenspel overklaste. Herman Arissen deed zichzelf te kort tegen Aldert van Eck. In het middenspel had hij de betere papieren al stond hij op het moment dat hij economisch combineerde naar dam niet veel beter meer. Het gewonnen eindspel daarna verspeelde Arissen echter.

Sander Neutel bracht Puttenaar Serge Visser in de problemen, Visser zag dit in en verloor kansloos. Jaap van de Werfhorst behaalde een blauwtje – vanwege het aanzienlijke verschil in rating – door Arjen Timmer degelijk op remise te houden. Herman Cousijnsen kon het niet houden tegen Arwin Lammers, de winst voor Lunteren was een feit. Henk Timmer behaalde het vijfde bordpunt door Arno Bos op remise te houden.

Volgende week vrijdagavond (17 januari) staat de thuiswedstrijd tegen het hoog genoteerde CTD Arnhem op het programma. Ook het tweede team van de Puttense DamClub speelt dan in eigen huis, zij ontvangen de dammers uit Voorthuizen.

Geef een reactie