De Wegwijzer wint schooldamkampioenschap van Putten

PUTTEN – Woensdagmiddag 17 januari 2018 was in de kantine van voetbalvereniging SDC Putten het jaarlijkse schooldamkampioenschap van Putten. Meer dan 100 leerlingen van de Puttense basisscholen namen achter het dambord plaats. School De Wegwijzer is de nieuwe schooldamkampioen bij de pupillen terwijl het welpenteam van school De Schuilplaats het meeste aantal punten haalde bij de welpen.

Kantine SDC Putten

Damclub PDC Putten heeft haar onderkomen sinds september 2017 bij SDC Putten. Dit was de eerste keer dat het schooldammen in de kantine van SDC Putten was. Het toernooi kon even na 13:30 uur beginnen toen alle deelnemers de juiste plaatsen hadden ingenomen.

Laatste ronde

Bij de pupillen [groep 7 & 8] was het lange tijd spannend en was tot de laatste ronde niet bekend wie de winnaar zou gaan worden. Ichthusschool, winnaar van vorig jaar, kwam dit keer niet verder dan de derde plaats. Het eerste team van school De Pelikaan werd tweede en met een verschil van twee wedstrijdpunten was De Wegwijzer de duidelijke winnaar. Het team bestond uit vijf kinderen, te weten Thijs en Jeroen Nout, Marleen Jansen, Jarno Ruitenbeek en Joris van Winkoop, die elkaar afwisselden.

Kampioensteam

Bij de welpen [groep 5 & 6] was het minder spannend. De teams van De Schuilplaats eindigden op de eerste twee plaatsen waarbij het eerste welpenteam ook nog eens verzekerd was van het kampioenschap voor aanvang van de laatste ronde. Het kampioensteam bestond uit Lieke van de Langemheen, Maurice van de Brandhof, Jarno Pieterson en Boaz van de Bor. Het welpenteam van Bij de Bron werd derde.

Damsimultaan

Voor het persoonlijk schooldammen van Putten dat op vrijdagavond 2 februari wordt gehouden hebben de deelnemers met de beste scores zich geplaatst. Opvallend was dat alleen Anthony van Panhuis [Bij de Bron] bij de welpen al zijn partijen won. Op vrijdagavond 2 februari is er ruimte om aan te schuiven bij een damsimultaan [kantine SDC Putten, Roosendaalseweg 111].

Pupillencategorie (groep 7 & 8)
Eindstand pupillen 2018
Persoonlijke uitslagen pupillen 2018
Welpencategorie (groep 5 & 6)
Eindstand welpen 2018
Persoonlijke uitslagen welpen 2018