De Schuilplaats opnieuw schooldamkampioen

PUTTEN – Bij het jaarlijkse schooldamkampioenschap van Putten is school De Schuilplaats opnieuw de winnaar geworden in beide categorieën. Het welpenteam werkte in de laatste ronde één punt achterstand weg terwijl het pupillenteam het gehele toernooi bovenaan stond.

Even na half twee opende voorzitter Alderliesten het toernooi nadat de 120 deelnemers hun plaatsen toegewezen hadden kregen. Na een kort openingswoord volgde eerst een prijsuitreiking. De schooldammers van De Schuilplaats ontvingen een medaille vanwege hun vierde plaats op het NK schooldammen 2013.

Voor de schooldammers uit Putten waren er naast de eremetalen ook nog een aantal plaatsen voor de halve finale van Gelderland en – niet te vergeten – het persoonlijk schooldamkampioenschap van Putten te verdienen. De sportieve strijd was heftig op de damborden, de deelnemers rekenden zowel op het dambord als bij de tussenstanden.

Na zeven ronden was er een duidelijke eindstand. Bij de pupillen waren de teams van De Schuilplaats de beste op de eerste twee plaatsen terwijl de Van Damschool als derde eindigde. Bij de welpen was de laatste ronde een finale, het eerste welpenteam van De Wegwijzer verloor van het eerste welpenteam van De Schuilplaats. Het eerste welpenteam van school De Ichthus pakte het brons.

De eerste vijf pupillen- en de eerste drie welpenteams zijn geplaatst voor de halve finale van Gelderland die wordt gespeeld op zaterdag 1 februari 2014. Voor de vijf pupillenteams is dit toernooi in Putten, de welpen spelen in een andere plaats. Bij de prijsuitreiking zijn de uitnodigingen voor het persoonlijk schooldamkampioenschap van Putten uitgereikt. Dit toernooi is op vrijdagavond 24 januari aanstaande.

Pupillencategorie (groep 7 & 8)
Eindstand pupillen 2014
Persoonlijke uitslagen pupillen 2014
Welpencategorie (groep 5 & 6)
Eindstand welpen 2014
Persoonlijke uitslagen welpen 2014

Geef een reactie