De Schuilplaats heerst in Puttens schooldamkampioenschap

PUTTEN – Basisschool De Schuilplaats heeft een dubbele titel behaald in het Puttens schooldamkampioenschap. Het eerste team werd kampioen bij de pupillen (groep 7 en 8) en het derde team behaalde de eerste plaats bij de welpen (groep 5 en 6).

Aan het schooldamkampioenschap namen dit jaar dertig teams deel, waardoor 120 jongens en meisjes achter de damborden plaatsnamen. Alle teams waren tijdig en volledig aanwezig, waardoor om half twee met het toernooi gestart kon worden.

Nek-aan-nekrace

Bij de pupillen was het een nek-aan-nekrace tussen school De Schuilplaats en Bij de Bron, de kampioen van vorig jaar. De beide teams speelden gelijk tegen elkaar en wisten hun overige zes wedstrijden ruim te winnen. In de noodzakelijk geworden barrage wonnen Geert-Jan van den Ham en Gennart Goorhuis al snel, waarna kopman Tristan van der Velde de titel voor De Schuilplaats veilig stelde met een remise. Van der Velde en Goorhuis wisten in de reguliere competitie als enigen al hun wedstrijden te winnen, Van den Ham scoorde acht punten en Doppenberg behaalde op het laatste bord tien punten.

Het eerste team van Hoef leverde een sterke prestatie door met vijf overwinningen op een ongedeelde derde plaats te eindigen. Het is de eerste prijs van het afgelopen decennia voor de school bij het schooldamkampioenschap. Naast de genoemde scholen plaatsten het eerste team van school Huinen en het tweede team van de Van Damschool zich voor de regionale kampioenschappen, die op zaterdag 26 januari worden gehouden.

Welpenteam De Schuilplaats veruit de sterkste

Bij de welpen namen acht teams deel. De Schuilplaats 3 was veruit het sterkste team en hoefde enkel een gelijkspel toe te staan aan Ichthus 4. Hidde Voorwinden won aan het eerste bord al zijn wedstrijden en Frank van Keulen hoefde slechts één remise toe te staan. Het team werd gecomplementeerd door Daan Dekker (9 punten) en Olaf Wassink (10 punten). Van Damschool 3 en De Wegwijzer 3 eindigden op de tweede en derde plaats en mogen ook deelnemen aan de regionale wedstrijden.

Op vrijdag 18 januari worden de persoonlijke damkampioenschappen van Putten gehouden. Daarvoor worden de best scorende spelers uitgenodigd bij zowel de welpen, als de pupillen. Het zal ongetwijfeld weer een spannende strijd worden.

Pupillencategorie (groep 7 & 8)
Eindstand pupillen 2013
Persoonlijke uitslagen pupillen 2013
Welpencategorie (groep 5 & 6)
Eindstand welpen 2013
Persoonlijke uitslagen welpen 2013

Geef een reactie