De Schuilplaats en Ichthus schooldamkampioenen

PUTTEN – Bij het jaarlijkse schooldamkampioenschap van Putten heeft het team van school De Schuilplaats met overtuiging het pupillentoernooi gewonnen door alle wedstrijden te winnen. Het welpenteam van de Ichthusschool won het welpenteam ondanks de 1-7 nederlaag tegen de nummer twee, De Pelikaan.

Jaarlijks is het schooldamtoernooi een van de hoogtepunten voor de Puttense DamClub aangezien er dan ruim 60 damborden uit de kasten worden gehaald. De damschijven worden bij elkaar geraapt om zo de leerlingen van de Puttense basisscholen een dammiddag aan te bieden waarbij zij het, met veel enthousiasme, opnemen tegen de andere scholen. Het gejuich en boegeroep bij de prijsuitreiking typeerde de strijdvaardigheid: de eremetalen moesten vooral naar de eigen school.

In de pupillencategorie was het team van De Schuilplaats de favoriet, dit team werd twee jaren geleden vierde van Nederland. Daan Dekker, Frank van Keulen, Hidde Voorwinden en Olaf Wassink lieten er geen onduidelijkheid over bestaan en wonnen glansrijk: ze stonden slechts drie bordpunten af. Hiermee is school De Schuilplaats voor de derde keer op rij de schooldamkampioen in de pupillencategorie. School De Pelikaan eindigde op de tweede plaats terwijl het pupillenteam van de Ichthusschool met het brons huiswaarts kon.

In de welpencategorie was het aanmerkelijk spannender: bovenin volgden de teams elkaar en waren de verschillen klein. Het welpenteam van de Ichthusschool werd de winnaar, op een wedstrijdpunt van school De Pelikaan en op twee punten van school De Schuilplaats. Naast de genoemde teams hebben zich ook de nummer vier en vijf bij de pupillen en de nummer vier bij de welpen geplaatst voor de halve finale van Gelderland die op zaterdag 31 januari is.

Tijdens het toernooi zijn de persoonlijke uitslagen bijgehouden zodat de leerlingen van de basisscholen die individueel de beste scores hebben behaald, kunnen worden uitgenodigd voor het persoonlijk schooldamkampioenschap dat op vrijdagavond 23 januari wordt georganiseerd. Van bijna iedere deelnemende school heeft zich wel iemand geplaatst en in die zin is dat toernooi een mooie afspiegeling van het hoofdtoernooi waaraan uiteindelijk 120 deelnemers hebben deelgenomen.

Pupillencategorie (groep 7 & 8)
Eindstand pupillen 2015
Persoonlijke uitslagen pupillen 2015
Welpencategorie (groep 5 & 6)
Eindstand welpen 2015
Persoonlijke uitslagen welpen 2015

Geef een reactie