De Schuilplaats en De Akker winnaars bij schooldammen

PUTTEN – Bij het schooldamkampioenschap van Putten op woensdagmiddag 27 november zijn De Schuilplaats en De Akker de winnaars geworden. Het pupillenteam van De Schuilplaats won vijf wedstrijden en speelde een wedstrijd gelijk terwijl het welpenteam van De Akker alle wedstrijden won. Aan het toernooi namen zo’n honderd leerlingen van de Puttense basisscholen deel.

Jaarlijkse schooldammen

Damclub PDC Putten organiseert al ruim dertig jaar het schooldamkampioenschap van Putten waaraan Puttense basisscholen deelnemen. In de pupillencategorie [groep 7 en 8] namen zeventien teams deel terwijl het welpentoernooi [groep 5 en 6] met tien viertallen werd gespeeld. Het toernooi werd gehouden in de kantine van voetbalvereniging SDC Putten waar damclub PDC Putten haar onderkomen heeft.

Persoonlijk schooldammen

In de welpencategorie was het team van De Akker na zes ronden evenals vorig jaar een klasse apart door alle wedstrijden te winnen. De welpenteams van De Pelikaan eindigden op de tweede en derde plaats. Bij de pupillen waren de verschillen kleiner. Het kampioensteam van De Schuilplaats behaalde elf punten terwijl het eerste team van de Van Damschool één punt minder behaalde. Het eerste team van De Akker eindigde met acht punten op de derde plaats. Tijdens het toernooi zijn de persoonlijke uitslagen bijgehouden en de deelnemers met de hoogste individuele scores zijn uitgenodigd voor het persoonlijk schooldammen op woensdagmiddag 11 december 2019.