De Schuilplaats & Bij de Bron naar halve finale

HARDERWIJK – Het is de beide schooldamteams van school De Schuilplaats en het pupillenteam van Bij de Bron gelukt om de halve finale van Nederland te bereiken. Het welpenteam eindigde het hoogste, zij bleven op de treden van het podium met de vierde plaats. In de pupillencategorie eindigden de Puttense teams opnieuw na elkaar op de plaatsen zes en zeven.

Het welpenteam van school De Schuilplaats, bestaande uit Hidde Voorwinden, Frank van Keulen, Daan Dekker en Olaf Wassink, kwam viermaal tot winst, verloor twee wedstrijden en speelde één wedstrijd gelijk. Met negen punten uit zeven wedstrijden behoorden zij duidelijk tot de sterkere teams van de zestien deelnemende teams. Het welpenteam van de Van Damschool kwam niet verder dan twee wedstrijdpunten.

Het deelnemersveld bij de pupillen was sterk bezet. Verschillende jeugddammers van Gelderse verenigingen doen met hun school mee aan het schooldammen en hebben ruime ervaring met het damspel. De Schuilplaats behaalde negen wedstrijdpunten, goed voor de vijfde plaats. De dammers van school Bij de Bron werden zevende met één wedstrijdpunt minder.

De volgende ronde is voor de drie schooldamteams de halve finale van Nederland. De halve finale wordt op verschillende plaatsen gespeeld, het kan zijn dat de Puttense teams niet in dezelfde halve finale groep ingedeeld worden.

Op de website van de Gelderse Dambond staan de uitslagen. Hieronder een verkort overzicht van de eindstand waarin de damteams van de Puttense basisscholen zijn opgenomen.

Geef een reactie