De armoe van de damsport

PUTTEN – Voor vrijdagavond 25 februari 2011 stond voor het eerste team van de Puttense DamClub een thuiswedstrijd tegen DUO 1 uit Doetinchem op het programma. Echter afgelopen woensdag werd de teamleider van PDC 1 gebeld, DUO was niet in staat om meer dan vier speler op de been te brengen.

Volgens het wedstrijdreglement mag een wedstrijd niet gespeeld worden als 50% of minder dan de benodigde spelers aanwezig zijn. In dit geval wordt er met 8-tallen gespeeld. PDC zou op zijn sterkst achter de borden verschijnen. Nu de wedstrijd op een andere dag moet worden gespeeld is het nog maar de vraag of alle spelers beschikbaar zijn. DUO speelt ook in de landelijke competitie met drie teams (meer dan 30 leden).

Nu werd er in plaats van tegen DUO voor de onderlinge competitie gespeeld. Clubkampioen Alderliesten bleek veel te sterk voor Guliker. En was dus als eerste klaar.

Van de Wall wist tegen Timmer een aantal dreigingen te omzeilen, maar ging vervolgens iets te enthousiast door aan zijn rechterkant. Dit kostte hem eerst een schijf, en later de partij.

Henk van Keulen en Henry Kieft maakten er een spannende strijd van. Henry bezette de flanken, en Henk had het centrum in handen. Het werd een soort alles of niets, waarbij Henry als speler van het eerste meer tempi bleek te hebben, en Henk als het ware vastliep. Daardoor moest hij beide punten aan Henry laten.

De langste partij van de avond ging tussen Jaap van de Werfhorst en Herman Arissen. Jaap speelde zijn geliefde flankaanval. Herman probeerde er omheen te spelen. Na bijna vier uur spelen kwamen de heren remise overeen. Waarbij beide overtuigd waren dat ze een bepaalde periode in de partij beter hadden gestaan.

Het tweede team speelde wel. Het was hier erg spannend, waarbij aan het einde van de avond een 3-5 nederlaag voor PDC het gevolg was, maar hier gold echt dat het net zo goed andersom had kunnen zijn.

PDC Putten 2 DES Lunteren 2 3-5
1) Serge Visser Henk-Jan van den Berg 1-1 (2)
2) Jan Oost Dennis Bos 1-1 (3)
3) Han van de Kamp Elco Blankestijn 1-1 (1)
4) Ep van Dijk Jan Heij 0-2 (4)

Geef een reactie