De Akker plaatst zich voor Gelderse schooldamkampioenschappen

PUTTEN – Basisschool De Akker uit Putten is gedeeld eerste geworden in de halve finale van Gelderland schooldammen voor de groepen 5 en 6. Het team scoorde net als Fontanus uit Harderwijk tien punten uit zeven wedstrijden, maar Fontanus speelde tegen sterkere teams en werd daarmee kampioen. Als enige van vier deelnemende Puttense teams wist De Akker zich te plaatsen voor de Gelderse finale.

Voor De Akker speelden mee Levi Posthouwer, Daan van Poolen, Lucas Langereis en Lorenzo Meiling. De jongens verloren onderweg enkel van het eerste en tweede team van Triangel uit Ede, in het eerste geval zelfs met 0-8. Dat ontmoedigde hen echter niet. In de laatste ronde werd met  5-3 gewonnen van Fontanus, maar dat bleek net niet voldoende voor het kampioenschap.

De Akker werd eerder Puttens schooldamkampioen en in de daarop volgende persoonlijke wedstrijden werd Levi Posthouwer onbedreigd eerste en eindigde Daan van Poolen op de tweede plaats.

Gelderse finale

De Gelderse finale wordt gehouden op zaterdag 9 februari in Harderwijk en het zou mooi zijn als De Akker ook dan weer in de top meespeelt. Gezien het vertoonde spel moet het mogelijk zijn om in ieder geval door te gaan naar de halve finales van Nederland en, wie weet, ook nog wel verder.

20190112 Eindstand halve finale Gelderland schooldammen welpen Putten