DCE Ederveen 2 te sterk voor PDC Putten 2

PUTTEN – In de tweede klasse noord van Gelderland stond in de vierde ronde de thuiswedstrijd tegen DCE Ederveen op het programma voor het tweede team van de Puttense DamClub. Na een uur spelen keek Serge Visser van PDC tegen twee schijven achterstand aan. De verwachting was dan ook niet dat daar het ene bordpunt gehaald zou worden…

Toch was de partij aan het vierde bord tussen Ep van Dijk en Jan-Willem Jansen als eerste afgelopen. In een vijf-om-vijf koos Ep voor verkeerde voortzetting en kwam in een nadelig vijf-om-twee eindspel terecht. De remisekansen die Ep ook toen nog had liet hij onbenut. Op fraaie wijze maakte tegenstander Jansen het af (0-2).

Jan Oost blunderde aan het eerste bord tegen Reinard van de Lagemaat. Jan koos voor een onjuiste zet en zag een damcombinatie voor zijn tegenstander. Die speelde echter zo snel een andere zet dat Jan de schade kon herstellen. Na de afwikkeling bleef een zes-om-zes over. Na een handige zet van Reinard tuimelde Jan er opnieuw in. Deze dam bleek enkele zetten later voldoende voor winst (0-4).

Han van de Kamp had een zware avond tegen Jan Lagerweij. Met een gecompliceerde stelling waarbij de korte vleugel van Han volledig op slot zat, wist hij zich geen raad. De tegenstander deed de juiste zetten en sloeg onafwendbaar toe (0-6).

Serge Visser die in de opening twee schijven achter kwam, gaf niet op. Een foutzet van tegenstander Van Zuidland wisselden de rollen. Met een handige twee-om-twee kon Serge makkelijk damhalen en zoeken naar winst. Van Zuidland kwam moeilijk bij van de schrik, maar herstelde zich. Winst voor Serge was teveel van het goede (1-7).

PDC 2 valt na deze nederlaag een plaatsje naar beneden en komt op de voorlaatste plaats terecht. De volgende ronde staat de uitwedstrijd tegen Ederveen 3 op het programma. Beide teams staan met vier wedstrijden en drie wedstrijdpunten in de min.

PDC Putten 2 DCE Ederveen 2 1-7
1) Jan Oost Reinard van de Lagemaat 0-2 (2)
2) Serge Visser Henk van Zuidland 1-1 (4)
3) Han van de Kamp Jan Lagerweij 0-2 (3)
4) Ep van Dijk Jan-Willem Jansen 0-2 (1)

Geef een reactie