Damteam Putten onderuit tegen UDELCO

PUTTEN – Vrijdagavond 7 november stond voor het damteam van de Puttense DamClub de thuiswedstrijd tegen UDELCO Uddel op het programma. Teamleider Henk Timmer die zelf zijn plaats afstond, stelde een breed team op met jeugdspeler Tristan van der Velde en de ervaren dammers Han van de Kamp en Ep van Dijk. Timmer herkende in het team van UDELCO Uddel de Damkring Noord West Veluwe competitie uit de beginjaren ’80, dit team van UDELCO bestond uit maar liefst vijf spelers (van de zes) die destijds ook aan de competitie deelnamen.

Han van de Kamp liet zich verrassen door Lammert Hendriksen en kwam tussentijds een schijfje achter. Uddelnaar Hendriksen stevende af op een goed eindspel en won dan ook de partij (0-2). Ep van Dijk speelde een puike partij tegen Henk Timmer en kwam uitstekend uit de opening. In het middenspel combineerde van Dijk fraai en alles leek erop dat de Puttenaar de winst naar zich toe zou trekken. Verrassend als het damspel kan zijn, ging het alsnog mis en wist Timmer zelfs met zo ongeveer de laatste truc de partij te winnen (0-4).

Beter verliep het voor Serge Visser tegen Wim van Starkenburg. Anders dan bij de partij van Van Dijk kantelde deze partij in goede richting. Visser won uiteindelijk overtuigend de partij en bracht Putten enigszins terug in de wedstrijd (2-4). Jeugdspeler Tristan van der Velde speelde een degelijke partij tegen de ervaren Sammel Boeve. En zijn degelijkheid (goede partijopzet, sterk positiespel) werd beloond: eerst schijfwinst en later in het eindspel met damvangst partijwinst (4-4).

Henry Kieft had een sterke tegenstander in Jan Vermeer. Kieft leek wat voordeel te hebben vanuit de opening maar kwam in het middenspel toch minder te staan, verloor een schijf en moest vechten voor remise. Dat lukte hem en daarmee kwam het opnieuw aan op de uitslag op het eerste bord (5-5).

In de eerste wedstrijd van dit seizoen was een overwinning op bord 1 cruciaal voor de 7-5 overwinning. In de vorige wedstrijd was een nederlaag op het eerste bord cruciaal voor de 5-7 nederlaag. Zou dit dan het seizoen zijn waarbij de uitslag op het eerste bord beslissend is voor de teamuitslag? Het lijkt er sterk op: Puttenaar Herman Cousijnsen kwam aan bord 1 goed uit de opening tegen Jan van der Pol, kwam in het middenspel desondanks minder te staan en ging een eindspel tegemoet waarbij remise voor hem het hoogst haalbare was. De Uddelnaar ging er nog eens voor zitten en won gedecideerd (5-7).

De volgende wedstrijd is de thuiswedstrijd tegen BDV Bennekom dat met evenveel punten maar een wedstrijd minder gespeeld iets hoger genoteerd staat.

Geef een reactie