Damteam onderuit tegen DC Harderwijk

HARDERWIJK – In de achtste ronde van de clubcompetitie is het damteam van PDC Putten er opnieuw niet in geslaagd te winnen. De wedstrijd eindigde in 7-5 voor de thuisploeg en dit betekende voor de Puttenaren de derde nederlaag op rij.

Handigheidje

De wedstrijd begon slecht toen kopman Henk Timmer onverwacht verloor van de lager ingeschaalde Jakob de Vries (2-0). Tot overmaat van ramp was ook de uitslag een nederlaag: Van de Wall hield het niet droog tegen Gert Raaijen (4-0). Henry Kieft sloeg terug door met een handigheidje Willem van Starkenburg te verslaag (4-2).

Remise

In deze voorsprong voor DC Harderwijk kwam geen verandering meer. De overige drie partijen eindigden in remise. Jan Oost wist niet te winnen van Jan van der Pol (5-3), Herman Cousijnsen speelde keurig remise tegen Bennie Dijkgraaf (6-4) terwijl Serge Visser met het gelijkspel tegen Marjan Foppen minder tevreden was (7-5).

Nederlaag

Na deze nederlaag staat PDC Putten op de vijfde plaats en is de kans met nog twee wedstrijden te gaan niet erg groot meer dat een hogere klassering bereikt wordt. Eerst volgt de wedstrijd tegen BDV Bennekom en in de slotronde de wedstrijd tegen de huidige hekkensluiter DC Ederveen. Inmiddels heeft geen van de Puttenaren een plusscore achter zijn naam staan. Cousijnsen is met acht punten uit evenveel partijen de huidige topscorer.