Damteam Ichthusschool tweede in halve finale Gelderland

HARDERWIJK/LENT – Afgelopen zaterdag namen de zes schooldamteams uit Putten deel  aan de halve finale schooldammen van Gelderland. De vier pupillenteams (groep 7 en 8) speelden in Harderwijk terwijl de welpen (groep 5 en 6) in de halve finale poule Lent ingedeeld waren. Alleen het pupillenteam van de Ichthusschool plaatste zich voor de Gelderse finale.

Dat het pupillenteam van de Ichthusschool een goede kans zou gaan maken, was vooraf te voorspellen. Zij wonnen immers bij het schooldamkampioenschap alle wedstrijden en domineerden het persoonlijk schooldammen. Het team, bestaande uit Henrik en Joanne van de Langemheen, Albert van den Brink en Manuel Cozijnsen, moest slechts één team voor zich dulden: de Mr. G. Propschool uit Lochem werd eerste met twaalf punten terwijl zij met tien punten op de tweede plaats finishten. Het pupillenteam van De Pelikaan eindigde op de gedeeld zevende met zeven punten. De damteams van school De Schuilplaats en Huinen konden geen potten breken en bleven met vijf punten op de dertiende en veertiende plaats steken.

Bij de welpen hadden de Puttenaren een bijrol. Het welpenteam van de Ichtusschool, de nummer twee van Putten bij het plaatselijke schooldamkampioenschap, eindigde op de achtste plaats terwijl de welpenkampioen van Putten, het damteam van school De Pelikaan, als tiende eindigde.

Geef een reactie