Damteam De Schuilplaats tweede van Gelderland

PUTTEN – Zaterdag 1 maart organiseerde de Puttense DamClub namens de Gelderse Dambond het kampioenschap van Gelderland voor pupillen. Onder de achttien deelnemende teams waren de Puttense teams van de Van Damschool en van school De Schuilplaats. De Schuilplaats liep het goud mis met twee weerstandspunten verschil. De Van Damschool plaatste zich met een vijftiende plaats ook voor de halve finale van Nederland.

Mark Doppenberg, Tristan van der Velde, Roeland Vis en Hidde Voorwinden van De Schuilplaats kwamen moeizaam van start. In vier ronden hadden ze slechts vijf punten behaald. Daarna ging het beter, de overige drie wedstrijden werden gewonnen en dit betekende een gedeeld eerste plek. Door een verschil van twee weerstandspunten met school De Höve uit De Heurne was het zilver voor hen. De Jozefschool (Huissen) ging met brons huiswaarts. Tristan van der Velde blonk uit door een glansrijke score: hij won alle zeven partijen.

Het team van de Van Damschool, bestaande uit Julian van den Bor, Gerben van Emous, Maurits van Rhee en Marien Versteeg, had een zware middag voor de boeg. In de halve finale wisten zij zich net te plaatsen en nu moest de strijd worden aangegaan tegen de beste teams van Gelderland. De vijftiende plaats was ietwat teleurstellend hoewel die plaats wel recht geeft op deelname aan de halve finale van Nederland.

De organisatie verliep prima en achter de bar waren de dames vrijwillig aan het verkopen. De opbrengst was voor het goede doel Compassion, Muskathlon die opkomt voor kinderen in Ethiopië  en Uganda. Mevrouw Doppenberg (de moeder van Mark) zamelt geld voor dit doel in en gaat dit jaar in Uganda de halve marathon lopen.

De volgende ronde is de halve finale van Nederland die op zaterdag 12 april verspeeld wordt. De vijftien teams uit Gelderland worden verdeeld over zo’n zes plaatsen in Nederland. In iedere halve finale poule zijn er voor de beste drie teams tickets voor de Nederlandse finale die op zaterdag 24 mei is.

Geef een reactie