Damteam De Schuilplaats eerste in halve finale

WAPENVELD – Het damteam van school De Schuilplaats is doorgedrongen tot het Nederlands Kampioenschap schooldammen door overtuigend de halve finale poule Wapenveld te winnen. Het viertal Mark Doppenberg, Tristan van der Velde, Hidde Voorwinden en Roeland Vis bleef ongeslagen en stond slechts één gelijkspel in de voorlaatste ronde toe. De finale van Nederland is op zaterdag 24 mei in Purmerend. Het team van de Van Damschool eindigde op de dertiende plaats.

De pupillen van De Schuilplaats maakten een goede indruk en concentreerden zich op het dammen. Dat leverde meteen twee forse overwinningen op, 7-1 tegen de Goede Herderschool uit Wapenveld en 8-0 tegen CBS De Bron uit Marum. Het Gelderse duel tegen school De Branink uit Laren werd eveneens gewonnen (6-2).

In de vierde ronde stond de topper tegen de Overijsselse kampioen, De Gouden Emmer uit Heino, op het programma. De tussenstand liet zien dat dit waarschijnlijk de strijd om het kampioenschap zou gaan worden. De Puttenaren wonnen met 6-2 en hadden een gat geslagen.

Dit gat werd nog groter toen in de twee daarop volgende ronde opnieuw werd gewonnen terwijl de overgebleven concurrenten een punt verspeelden. De overwinningen waren de 8-0 op de Joost van de Vondelschool uit Amersfoort en de 7-1 op de Oranjeschool uit Wezep.

In de voorlaatste ronde liepen de Puttenaren lichte averij op toen na een bloedstollend duel tegen De Tweesprong uit Leek er een 4-4 op de borden stond. In de laatste ronde was het Puttens onderonsje tussen De Schuilplaats en de Van Damschool. De Schuilplaats won ook die wedstrijd (6-2) en daarmee het kampioenschap.

Geef een reactie