Damteam De Schuilplaats derde van Nederland

PURMEREND – Zaterdag 24 mei zijn Mark Doppenberg, Tristan van der Velde, Roeland Vis en Hidde Voorwinden van basisschool De Schuilplaats Putten derde van Nederland geworden bij het NK schooldammen. Na twee jaar geleden het zilver bij de welpen en de vierde plaats bij de pupillen vorig jaar was de derde plaats opnieuw een puike prestatie.

Het damteam begon als één van de favorieten aan het toernooi. De verwachting dat zij met de andere Gelderse scholen – de Fontanusschool Harderwijk en De Höve uit De Heurne – de dienst uit zouden gaan maken, werd bewaarheid. Na een paar ronden voerden de Gelderse schooldamteams de lijst gezamenlijk al aan.

In de middag kwam daar echter verandering in toen school De Morgenster uit Hoogeveen en school De Nieuwe Wereld uit Purmerend de Gelderse teams voorbijgingen. Bij aanvang van de laatste ronde stond De Schuilplaats gedeeld tweede met bij winst een reële kans op het kampioenschap. Door het gelijkspel in de laatste ronde tegen De Regenboog uit Gorinchem werd de derde plaats veiliggesteld en bleven school De Nieuwe Wereld (de kampioen) en De Morgenster een punt voor. De Schuilplaats was met de derde plaats wel het hoogst geëindigde team van de provincie Gelderland.

Het Puttens record blijft in handen van school Bij de Bron, zij eindigden acht jaren geleden ook op de derde plaats bij het NK schooldammen in de pupillencategorie. Alleen Hidde Voorwinden (groep 7) heeft van deze vier jongens nog de kans om een aanval te doen op het Puttense record. Zal het hem met de andere potentiële damtalenten van school De Schuilplaats lukken om volgend jaar het record aan te scherpen?

Geef een reactie