Dammers winnen streekderby met 9-7

PUTTEN – Het eerste team van de Puttense DamClub heeft de streekderby tegen Voorthuizen nipt gewonnen met 9-7. De overwinningen kwamen van Fred Elgersma, Kees de Jong, Patrick Wielemout en Henry Kieft. Herman Arissen wist tegen Erwin van Hierden het negende punt te behalen.

Kees de Jong wist in een klassieke stand Jaap van Hierden senior op de knieën te krijgen. De klassieke stelling van Kees was tactisch opgesteld waarbij hij vlotjes de winst vond (2-0). Ook invaller Patrick Wielemout scoorde dit keer. Patrick anticipeerde goed op een foutzet van tegenstander Geert Jan van de Kuilen. Patrick peuzelde een schijfje op en won (4-0).

Jaap van de Werfhorst mocht het opnemen tegen Henri van Hierden. Jaap koos, zonder succes, voor een hekstelling. Zijn tegenstander speelde secuur en maakte het Jaap telkens moeilijker. Dit bleek teveel en Jaap verloor kansloos (4-2).

Henry Kieft speelde een solide partij tegen Gert Pol. Henry kwam goed uit de opening en wist langzamerhand meer voordeel te pakken. Rond de tijdnoodfase capituleerde zijn tegenstander (6-2). Fred Elgersma maakte een goede indruk door wat voordeel tegen Jaap van Hierden junior te pakken. Jaap maakte een positionele fout en ging er kansloos af (6-2).

Op dit moment ontbraken er nog drie uitslagen. Cousijnsen en Alderliesten hadden beide een nadelig eindspel. Herman Cousijnsen miste goede mogelijkheden om dit te voorkomen. Alderliesten kwam in de partij eigenlijk niet aan een omsingeling toe en kwam onder druk te staan. Na Herman verloor ook Alderliesten en werd de tussenstand 8-6 in het voordeel van Putten.

De ogen werden gericht op de partij tussen Herman Arissen en Erwin van Hierden. Erwin van Hierden, die op papier sterker is, wist de winst niet te vinden. Na aanvaarding van de remise, was er opluchting voor de Puttense dammers. De eerste punten, om degradatie te voorkomen, zijn binnen. Over twee weken speelt PDC1 de uitwedstrijd tegen DCN uit Nijmegen.

Geef een reactie