Dammers weer actief aan het dammen

PUTTEN – Nadat vorige week het seizoen bij de Puttense DamClub traditioneel was geopend met de ledenvergadering, werd afgelopen vrijdag voor het eerst voor de onderlinge competitie gespeeld.

Er waren meteen enkele verrassingen te noteren. Henk Guliker wist zeer verrassend remise te halen tegen Henry Kieft die vorig seizoen als tweede eindigde. Henk bood lange tijd goed tegenstand, maar zag in het gevorderde middenspel een combinatie naar dam over het hoofd. Henry wilde vervolgens op een mooie manier de winst pakken, maar vergiste zich. Henk pakte de geboden kans met twee handen aan.

Voor aanvang zou Thijs Alderliesten blij zijn geweest met de remise die hij tegen zijn oudste broer Hans wist te behalen. Maar gezien het spelbeeld had hij meer verdiend. Dat mag verrassend worden genoemd. Vanuit de opening had Hans het betere van het spel. Maar langzaam maar zeker wist Thijs zijn slechte bindingen weg te krijgen. Hij kreeg de controle over het centrum in handen. Thijs leek daarmee op winst af te stevenen, maar Hans vond nog net een gaatje dat remise opleverde. Thijs heeft zijn visitekaartje afgegeven.

De drie andere partijen werden door een combinatie beslist. Han van de Kamp versloeg Elbert van de Bunt. Van der Wall wist met een vier om drie naar dam Ep van Dijk te verrassen. In deze partij leek Ep van Dijk wat makkelijker te staan, daar Van de Wall veel meer randschijven had.

Henk van Keulen speelde tegen de huidige clubkampioen Alderliesten. Lange tijd ging het redelijk gelijk op, maar op  een gegeven moment ruilde Henk foutief. Hij zag over het hoofd dar Alderliesten hem eerst een dam kon geven, om deze vervolgens direct weer af te pakken, en zelf een dam te halen. Deze combinatie was beslissend.

Vrijdagavond 26 september 2008 wordt er een huisdamtoernooi gehouden in het Denksportcentrum aan de Jacob Catsstraat 76 in Putten. De Puttense DamClub nodigt u uit hieraan deel te nemen. U bent welkom vanaf 19.30u.

Geef een reactie