Dammers Wageningen verpletteren Puttense formatie

PUTTEN – De eerste ronde in de Gelderse Hoofdklasse was nauwelijks spannend in het Denksportcentrum. De Wageningers rolden de Puttense dammers achter elkaar op. Een enkeling wist nog een puntje af te snoepen (3-13).

Het begon allemaal niet goed toen Elbert van de Bunt, tactisch aan bord 1, in het tweede speeluur na schijfverlies onderuit ging. Snel daarop volgde Patrick Wielemout dit door zijn tegenstander, Marcel Monteba, handig van het bord gezet werd.

Hoop, omdat geen enkele speler van Putten ook maar leek te gaan winnen, was er eigenlijk niet. Ook niet nadat Jaap van de Werfhorst op verdienstelijke wijze remiseerde met Henk Kleinrensink. Herman Arissen volgde, weliswaar met de rug tegen de muur, met remise tegen Arie Janssen van Doorn (2-6).

De pijnlijke nederlagen vielen onderin. Alderliesten dacht met een offer Kleinrensink te verslaan. Niets was minder waar: na een handige tegenactie keek hij onthutst tegen een schijf achterstand aan. Het resterende verloop was niet meer dan een formaliteit (2-8). Ook Kees de Jong had het nakijken. Tegen Jannes Kromhout liep zijn stelling in tijdnood uit op een fiasco. Cor Langeveld zette Henry Kieft in het derde speeluur langzaam maar zeker van het bord. Henk Timmer hield zijn partij tegen Jaap Vink binnen de remiseperken zodat het derde bordpunt bijgeschreven kon worden.

Door de nederlaag stuitert PDC naar de onderste plaats. De volgende wedstrijd speelt PDC uit tegen CTD uit Arnhem. Ook zij staan zonder wedstrijdpunten onderin genoteerd. PDC 2 speelde eerder deze week 4-4 tegen Kroonschijf 3 uit Ede. Jan Oost en Han van de Kamp wonnen terwijl Ben Nap en Ep van Dijk de tegenstanders feliciteerden.

PDC Putten WSDV Wageningen 3-13
1) Elbert van de Bunt Jesse van Beek 0-2 (1)
2) Jaap van de Werfhorst Henk Kleinrensink 1-1 (3)
3) Patrick Wielemout Marcel Monteba 0-2 (2)
4) Herman Arissen Arie Janssen van Doorn 1-1 (4)
5) Henry Kieft Cor Langeveld 0-2 (7)
6) Alderliesten Kleinrensink 0-2 (5)
7) Henk Timmer Jaap Vink 1-1 (6)
8) Kees de Jong Jannes Kromhout 0-2 (8)

Geef een reactie