Dammers verrassend onderuit

EDERVEEN – In de tweede ronde van de clubcompetitie zijn de Puttense dammers er niet in geslaagd de koppositie vast te houden. Van het lager ingeschaalde DCE Ederveen werd verrassend verloren: 7-5. Alleen Herman Cousijnsen kwam tot winst.

De Puttenaren kwamen op achterstand nadat Ep van Dijk – die de afgelopen jaren voor PDC 2 verschillende malen tegen Ederveense dammers heeft gespeeld – verloor van Henk van Zuidland (2-0). Puttenaar Herman Cousijnsen trok de stand gelijk door Jan Lam knap te verslaan (2-2).

Teamleider Henk Timmer kwam niet verder dan remise tegen Jan van de Klift (3-3). Ook Henry Kieft wist het verschil niet te maken en moest berusten in remise tegen Ben van Beek (4-4). De beslissing viel aan het eerste bord: kopman Herman Arissen verslikte zich in Michel Hendriksen en kreeg het deksel op de neus (4-6). Met een overwinning van Serge Visser zou de wedstrijd in een gelijkspel eindigen. Hij kwam echter niet verder dan remise tegen Jan Lagerweij (7-5).

De volgende wedstrijd is de thuiswedstrijd op vrijdagavond 7 november tegen UDELCO Uddel. De Uddelnaren voeren de lijst aan na de overwinning op BDV Bennekom.

Geef een reactie