Dammers verliezen spannend bekerduel

PUTTEN – In de tweede ronde van de Gelderse bekercompetitie speelden de dammers van PDC tegen CTD uit Arnhem. De Arnhemmers waren met hun sterkste spelers naar Putten gekomen waardoor op voorhand de kansen laag ingeschat werden.

Gedurende de avond leek deze verwachting bewaarheid te worden. Jaap van de Werfhorst kwam een schijf achter en moest enige tijd later capituleren. Toen Henk Timmer in tijdnood een niet bestaande dreiging dacht te zien en de verkeerde voortzetting koos leek het pleit beslecht: tussenstand 4-0 voor CTD.

Snel daarna wist Herman Arissen zijn partij te winnen, maar voor de Arnhemmers leek dat geen probleem omdat de tegenstander van René Alderliesten een goede stand op het bord had. Omdat hij echter te lang op winst bleef spelen kon René zeer sterk terugkomen en winnen. Hierdoor was de eindstand 4-4.

Om de winnaar van dit duel aan te wijzen moest sneldammen (per speler tien minuten bedenktijd) de beslissing brengen. Omdat Jaap en Henk opnieuw verloren en Herman en René nu niet verder dan remise kwamen gaat CTD door naar de volgende ronde.

PDC Putten CTD Arnhem 4-4 2-6
1) René Alderliesten Hin Wong 2-0 1-1 (4) (3)
2) Jaap van de Werfhorst René Vos 0-2 0-2 (1) (1)
3) Herman Arissen Theo Willemsen 2-0 1-1 (3) (4)
4) Henk Timmer Rik Twilhaar 0-2 0-2 (2) (2)

Geef een reactie