Dammers verder in Gelderse bekercompetitie

LAREN – In de Van der Zwan bekercompetitie van de Gelderse Dambond heeft het viertal van de Puttense DamClub de derde ronde bereikt door met 7-1 te winnen van het tweede team van DEZ Laren. DVV Voorthuizen is de tegenstander in de derde ronde dat na sneldammen ten koste van Kroonschijf Ede in het toernooi blijft.

Na een half uur spelen kwam teamleider Timmer al een schijf voor. Langzaam aan kon hij zijn voordeel verder uitbouwen waarbij de schijf voorsprong het verschil maakte. Na een tweede schijf winst was het wel gebeurd (0-2). Cousijnsen had na een klassieke opening de beste papieren in het late middenspel. Door een lichte combinatie besliste hij de partij (0-4).

Het winnende punt kwam van Van de Werfhorst die in een nadelig eindspel de remise veiligstelde (1-5). Tegenstander Schutte leek op een overwinning af te stevenen maar speelde een onzorgvuldige zet waardoor remise onvermijdelijk geworden was. Het slotakkoord kwam van Alderliesten die in het middenspel de strategische velden innam. Na een onnauwkeurige zet van tegenstander Koerselman wikkelde Alderliesten combinatief af naar een winnend eindspel (1-7).

Deze wedstrijd was de eerste bekerwedstrijd voor de Puttenaren in de bekercompetitie. Tegenstander in de volgende ronde is DVV Voorthuizen dat via sneldammen (0-8) ten koste van de Kroonschijf Ede in het toernooi bleef nadat de reguliere wedstrijd in een gelijkspel (4-4) was geëindigd. Of de volgende wedstrijd op dinsdagavond 9 april in Voorthuizen of op vrijdag 12 april in Putten is, is nog onduidelijk.

DEZ 2 Laren PDC Putten 1-7
1) Koerselman Alderliesten 0-2 (4)
2) Tonnie Schutte Jaap van de Werfhorst 1-1 (3)
3) Herman Beuzel Henk Timmer 0-2 (1)
4) Willem Klein Wassink Herman Cousijnsen 0-2 (2)

Geef een reactie