Dammers uitgeschakeld in Gelderse beker

VOORTHUIZEN – Het viertal van de Puttense DamClub is uitgeschakeld in de Jan van der Zwan bekercompetitie van de Gelderse Dambond na de 7-1 nederlaag tegen DVV Voorthuizen. Na een snelle nederlaag van Cousijnsen volgden rond de klokcontrole de nederlagen van Van de Werfhorst en Timmer waardoor de wedstrijd beslist was.

Aan het vierde bord nam Cousijnsen het op tegen Henri van Hierden, één van de drie Van Hierdens die voor DVV Voorthuizen uitkomen. In het eerste speeluur was het al bekeken, Cousijnsen kreeg een damcombinatie om de oren na een foutieve ruil in het middenspel (2-0).

Tussen Van de Werfhorst en Van de Kuilen van DVV Voorthuizen was een boeiende strijd gaande op het dambord. Lange tijd had Van de Werfhorst een stelling die goede perspectieven bood. Toch manoeuvreerde Van de Kuilen handig zijn schijven, hij sloeg verrassend toe in het late middenspel met een op slag winnende combinatie richting dam (4-0).

De beslissing voor de wedstrijd viel aan bord 3 waar teamleider Timmer tegen Jaap van Hierden speelde. Timmer kwam goed uit de opening maar verslikte zich en stond plotsklaps een dam achter. De dam ging ten koste van één schijf van het bord, van compensatie was geen sprake met als gevolg dat Van Hierden de partij naar zich toetrok (6-0).

De eer werd gered door Alderliesten die aan het eerste bord tegen Erwin van Hierden speelde. Met remise werd Alderliesten voor een nederlaag en daarmee voor een klinkende 8-0 nederlaag voor Putten, bespaard. Na de klokcontrole bood Van Hierden remise aan in een strategisch gewonnen stelling (7-1).

Door deze uitslag is het viertal van de Puttense DamClub uitgeschakeld in de Gelderse bekercompetitie, alleen de tweede ronde (de eerste ronde is niet gespeeld) werd overleefd. DVV Voorthuizen mag het in de volgende ronde opnemen tegen de winnaar van de wedstrijd tussen BDSV Barneveld en VBI Huissen.

DVV Voorthuizen PDC Putten 7-1
1) Erwin van Hierden Alderliesten 1-1 (4)
2) Aalt van de Kuilen Jaap van de Werfhorst 2-0 (2)
3) Jaap van Hierden Henk Timmer 2-0 (3)
4) Henri van Hierden Herman Cousijnsen 2-0 (1)

Geef een reactie