Dammers uit beker na 5-3 nederlaag

PUTTEN – Het bekerviertal van de Puttense DamClub is uitgeschakeld in de bekercompetitie van de Gelderse Dambond. In de kwartfinale waren de Wageningers met 5-3 nipt te sterk. Alleen Alderliesten kwam – nog onverwacht – tot winst.

Al na een uur spelen was het mis toen Puttenaar Jaap van de Werfhorst een damcombinatie van Johan Sterrenburg van WSDV gepresenteerd kreeg (2-0). Alderliesten deed een verwoede poging om de stand gelijk te trekken, overspeelde z’n hand en kwam in een nadelig eindspel terecht. Met een luttele minuut op de klok koos Alderliesten voor snel en licht speculatief spel. Tegenstander Kleinrensink kwam onder druk, liet zich een paar schijven afhandig maken en haalde z’n zetten niet binnen de beschikbare bedenktijd (2-2).

Ook Henk Timmer speelde attractief tegen Derk Kleinrensink. In het middenspel had de Puttende routinier een goede stand maar wist niet het juiste plan om door te zetten. Optisch leek het er goed uit te zien voor de Wageninger maar dat viel mee met remise (3-3).

Herman Arissen trof aan bord 4 Fred Ivens, een dammer met een bijzondere staat van dienst die tegenwoordig voor WSDV Wageningen uitkomt. Arissen kwam in het middenspel onder druk maar hield zich ternauwernood staande. Rond de klokcontrole ging het mis en liep hij averij (schijfverlies) op. Door een slordige zet in het eindspel was het meteen uit terwijl een remisevariant onbenut bleef (3-5).

In de halve finale speelt het team van Wageningen tegen CTD Arnhem. De andere halve finale is de wedstrijd DIOS Eibergen tegen Damclub Lent. Opvallend was dat de vier kwartfinales in 5-3 eindigden, waaronder het 5-3 verlies van streekgenoot DVV Voorthuizen tegen DIOS.

Geef een reactie