Dammers sluiten jaar af met gezamenlijke avond

PUTTEN – Dinsdag 20 december hebben de Puttense dammers het jaar afgesloten met een gezamenlijk toernooi met DVV Voorthuizen en BDSV Barneveld. Matthias de Kruijf was de sterkste in groep 1 terwijl Jan Cysouw de groepswinnaar van de tweede groep werd.

Half uur

De drie damverenigingen organiseren inmiddels alweer twee jaar gezamenlijke toernooien waarbij een aantal partijen van ongeveer een half uur worden gespeeld. Dit was de eerste keer dat een avond in Putten was. De avond werd met hapjes en drankjes omlijst.

Gat van drie punten

De eerste groep bestond uit twaalf deelnemers met een evenwichtige verdeling: vier leden van elke vereniging. Barnevelder Matthias de Kruijf was duidelijk de sterkste: hij stond slechts één remise toe en hield de concurrentie met een gat van drie punten achter zich. Puttenaar Herman Arissen werd derde.

Tweede groep

In de tweede groep waren de broers Cysouw de nummers één en twee. Jan Cysouw won de avond met een gat van drie punten ten opzichte van zijn broer Bram en stond alleen remise toe tegen Thijs Alderliesten. Jan Oost pakte het brons.

Derde avond

Het toernooi in Putten was de tweede in de reeks van drie avonden. Op dinsdag 14 februari is de derde en laatste avond van dit seizoen in Barneveld.