Dammers sluiten het seizoen af

PUTTEN – Het seizoen 2011-2012 is door de dammers van de Puttense DamClub afgesloten met de slotavond bij De Blokhut in Putten. Voorzitter Alderliesten sprak bij de terugblik op het seizoen van een prima seizoen vanuit sportief oogpunt. “Aan kwaliteit ontbreekt het hier niet, eerder aan kwantiteit”, waarbij verwezen werd naar het feit dat de relatief kleine vereniging (twintig leden) dit seizoen toch verschillende prestaties neergezet heeft.

De prijswinnaars van de Puttense DamClub werden in het zonnetje gezet. Alderliesten is opnieuw clubkampioen geworden, van de vijftien partijen stond hij slechts tweemaal remise toe (15-28). Ben Nap overhandigde voor het laatst deze Hendrikus Nap Bokaal aangezien Alderliesten de Bokaal nu driemaal op rij heeft gewonnen. Henk Timmer eindigde op de tweede plaats met een ruime plusscore (15-24). Winnaar van de tweede groep is Jan Oost, Serge Visser pakte het zilver.

De interne sneldamcompetitie om de Cousijnsen Bokaal is dit jaar gespeeld over drie sneldamavonden waarbij de beste twee resultaten tellen. Alderliesten won de eerste twee avonden en werd de derde avond tweede. Daarmee bleef hij Herman Arissen, die de derde avond won en eenmaal als derde eindigde, net voor. Arissen bleef op zijn beurt nipt Harderwijker Patrick Wielemout, die voor PDC 1 uitkomt in de clubcompetitie, voor die een keer tweede en een keer derde werd.

De topscoorders van PDC 1 en 2 in de clubcompetitie zijn: Jan Oost voor het tweede team met een plus twee score (8-10) en Alderliesten voor het eerste team met een plus vijf score (11-16). Harderwijker Kees de Jong en teamleider Henk Timmer waren ook bijzonder productief voor PDC 1: met respectievelijk 9-13 en 11-15 zetten zij beide een dikke plus neer.

Het Honderdveld

Tijdens de slotavond is een nieuw clubblad verschenen, het derde nummer van het seizoen 2011-2012. Het Honderdveld, een begrip voor de Puttense dammers, is een uitgave van de Puttense DamClub waarvan sinds 1985 jaarlijks een aantal nummers verschijnen.

Eind augustus begint het nieuwe seizoen met de jaarlijkse ledenvergadering. De Puttense DamClub nodigt geïnteresseerden uit om een partijtje te komen dammen op vrijdagavond vanaf 19:30 uur in het Denksportcentrum aan de Jacob Catsstraat. Meer informatie over de Puttense DamClub is te vinden op de website www.pdcputten.nl. U kunt ook contact opnemen met de secretaris, de heer J. van de Werfhorst.

Geef een reactie