Dammers sluiten het jaar af met overwinning

PUTTEN – Het bekerteam van de Puttense DamClub heeft zich ten koste van het tweede team van DamClub Hengelo geplaatst voor de derde ronde van de Gelderse bekercompetitie. Twee overwinningen en twee remises maakten de eindstand 2-6 in het voordeel van Putten. Vanwege de sneeuwval was het duel een week uitgesteld.

Alderliesten opende de score nadat hij in een goede stand Harry Vos met een slagzet verraste. Harry koos voor een weinig kansrijk variant en kon vijf zetten nadat de dam gehaald was, al opgeven (0-2).

Jaap van de Werfhorst speelde een strakke opening en pakte na een handige wending voor de twintigste zet al schijfwinst. Jaap koos voor het positiespel en nam de belangrijke velden in. Een handige wending van tegenstander Heijink deed schrikken. Na damgeven en een handig plakkertje hadden beide een dam. Probleem voor Jaap was dat zijn tegenstander dubbel op slag stond. De beide dammen verdwenen en een drie-om-drie resteerde (1-1).

Herman Arissen nam een sterk centrum in tegen Ben Okken maar brak dit met een grote ruil af. Door deze ruil had Herman licht voordeel vanwege randschijf 25 van zijn tegenstander. Opnieuw werkte Herman naar een centrumstand toe en ruilde naar veld 24 om een flank(centrum)aanval op te zetten. Zijn tegenstand was hiervan niet onder de indruk en liep twee keer achter, offerde en liep weer achter een schijf die hij handig terugwon. Remise was het gevolg (1-1).

Teamleider Henk Timmer nam plaats achter het vierde bord. Henk kreeg maar weinig grip op de stelling omdat de opening vlak verliep. Toch wist Henk een aantal voordeeltjes mee te pakken en positionele velden onder controle houden. In het middenspel koos Gert Hulshof voor een rare ruil. Henk reageerde handig en pakte vervolgens zelfs schijfwinst. Henk hield zijn voordeel vast en koos het juiste variant. Tegenstander Hulshof kwam er niet meer aan te pas (0-2).

In de volgende ronde staat opnieuw een uitwedstrijd op het programma. Dan mag de Puttense formatie de strijd aangaan tegen VBI Huissen 2.

DCH Hengelo PDC Putten 2-6
1) Vos Alderliesten 0-2 (1)
2) Ben Okken Herman Arissen 1-1 (3)
3) Jan Heijink Jaap van de Werfhorst 1-1 (2)
4) Gert Hulshof Henk Timmer 0-2 (4)

Geef een reactie