Dammers sluiten af met 9-7 nederlaag

HUISSEN – Voor de Puttense dammers was de wedstrijd tegen DCN Nijmegen bij de gezamenlijke slotronde een wedstrijd om een erepunt(je). De Puttenaren is het dit seizoen niet gelukt om een wedstrijd te winnen waardoor degradatie al een feit was geworden. Lange tijd zag het ernaar uit dat een wedstrijdpunt zou worden behaald. In het zicht van de haven strandde het schip: 7-9 voor DCN Nijmegen.

De wedstrijd begon prima met de remise van Serge Visser tegen Jos Peelen. Visser stond wat onder druk maar hield zijn tegenstander keurig op remise. Ook Jan Oost deelde de punten (1-1). In klassiek spel tegen Anton Janssen werd het evenwicht niet verstoord, remise was een logisch resultaat (2-2).

Herman Arissen zette de Puttense formatie op voorsprong door een degelijke overwinning op Jo Ketelaars. In het middenspel bouwde Arissen een betere positie met winst als gevolg (4-2). Herman Cousijnsen had een prima stelling tegen Jan Jacobs met veel complicaties. Cousijnsen liet zich echter strategisch onder de voet lopen en verloor in een mindere positie op de klok (4-4).

Jaap van de Werfhorst had het betere van het spel tegen Eric Sanders maar wist in het late middenspel en daarop volgende eindspel zijn voordeel niet in winst om te zetten met remise als gevolg (5-5). Henry Kieft koos voor de omsingeling van de centrumstand van Piet Zegers. Met resultaat, Henry kreeg positioneel voordeel op de linkervleugel en kon vrij door naar dam. Inmiddels had hij niet voldoende middelen om te voorkomen dat zijn tegenstander ook naar dam liep, de partij eindigde in remise (6-6).

Henk Timmer kwam onder druk tegen Kees Hazen. In het late middenspel moest Henk vechten voor remise. Dit zat er op een bepaald moment niet meer in waardoor Putten tegen een vervelende achterstand aankeek (6-8). Alderliesten had even daarvoor een vrij dure dam genomen en dacht nog winstkansen te hebben. Doordat hij te lang op winst speelde wisselden de kansen en was remise het hoogst haalbare dat Alderliesten nog net bereikte (7-9).

De clubcompetitie is voorbij. Het eerste team van de Puttense DamClub is op de twaalfde plaats geëindigd en gedegradeerd. Het team kwam duidelijk te kort, alhoewel vijf keer nipt met 7-9. Slechts eenmaal is met zeven man (van de acht) gespeeld. Alleen Alderliesten scoorde persoonlijk net een plusje.

Geef een reactie