Dammers Putten laten DES Lunteren onthutst achter

PUTTEN – In de zevende ronde voor de clubcompetitie mocht PDC 1 het dinsdagavond 25 januari opnemen tegen de formatie van DES Lunteren. Na een valse start met twee nederlagen, grabbelden de Puttenaren de punten achter elkaar binnen. Rond de klok van half twaalf stond er een duidelijk uitslag op het scorebord: 5-11 voor Putten. PDC 2 won dezelfde avond uit tegen BDSV Barneveld met 3-5.

Henry Kieft werd overklast door Harmjan Lammers die vanuit de opening snel voordeel had (0-2). Jaap van de Werfhorst deed de hoop op een positieve uitslag verder wegzinken. Tegenstander Timmer, die later arriveerde en vervolgens vlot de opening speelde, genoot al vrij snel van schijfwinst. Het resterende bracht geen verandering in de verwachting dat ook hier een nul voor Putten genoteerd zou worden (0-4).

Alderliesten profiteerde van een foutzet van Lammers. De slagwending met doorbraak bleek voldoende voor winst (4-2). Kees de Jong overklaste Arno Bos op fraaie wijze. In het middenspel was het op slag over (4-4).

De omwenteling kwam van het tweede bord. Invaller Herman Cousijnsen versloeg Sander Neutel in een klassieke partij (4-6). Des te verrassender werd de avond toen Patrick Wielemout een dam op het bord toverde tegen Aldert van Eck en het afspel strak uitspeelde (4-8). De spanning en sensatie was voorbij. Teamleider Henk Timmer en Joras Ferwerda hadden beide kansrijke posities. Henk Timmer sloot zijn partij tegen Berrian Lammers af met een puntendeling en Joras Ferwerda bekroonde zijn goede flank-centrumaanval met een duidelijke overwinning tegen Dik van Roekel.

Door dit buitenkansje is PDC 1 een stapje dichter bij lijfsbehoud in de Gelderse Hoofdklasse. PDC, zelf de nummer acht, speelt nog tegen drie van de vier teams die de laatste plaatsen innemen.

Het tweede team van Putten reisde met drie man af naar Barneveld en begon met een 2-0 achterstand. Na overwinningen van Serge Visser en Van de Wall zorgde teamleider Han van de Kamp door zijn remise mede voor de teamoverwinning. PDC 2 staat op een mooie derde plaats met acht punten uit zeven wedstrijden.

DES Lunteren PDC Putten 5-11
1) Harmjan Lammers Henry Kieft 2-0 (1)
2) Sander Neutel Herman Cousijnsen 0-2 (5)
3) Arjen Timmer Jaap van de Werfhorst 2-0 (2)
4) Van Eck Wielemout 0-2 (6)
5) Lammers Alderliesten 0-2 (3)
6) Bos De Jong 0-2 (4)
7) Berrian Lammers Henk Timmer 1-1 (7)
8) Dik van Roekel Joras Ferwerda 0-2 (8)
BDSV 2 Barneveld PDC 2 Putten
3-5
1) Gijs Dekker Serge Visser 0-2 (2)
2) Bouw Van de Wall 0-2 (3)
3) Jan van de Koot Han van de Kamp 1-1 (4)
4) Roelof van Drenth Niet opgekomen 2-0 (1)

Geef een reactie