Dammers onderuit in openingsduel tegen BDV Brummen

BRUMMEN – In het openingsduel van het nieuwe seizoen in de Gelderse Hoofdklasse traden de Puttense dammers aan tegen het gepromoveerde BDV Brummen. De wedstrijd werd verre van spannend, in het derde speeluur stond Brummen al met 8-1 voor nadat vier Puttenaren onderuit waren gegaan. De twee overwinningen aan Puttense zijde mochten niet meer baten, met 10-6 voor concurrent Brummen lopen de dammers nu al achter de feiten aan.

De eerste uitslag was de nederlaag van Serge Visser die na een aantal jaren in PDC 2 gespeeld te hebben nu in het eerste team speelt. Vervolgens ging ook Jaap van de Werfhorst onderuit tegen Johan Haijtink van BDV Brummen. Lange tijd zag het daarnaar niet uit, Van de Werfhorst leek erg goed te staan maar kon het niet rond krijgen. Patrick Wielemout wist tussendoor ternauwernood een puntje te pakken.

Aan het eerste bord kwam Herman Arissen in zwaar weer toen zijn tegenstander handig combineerde. In een vliegensvlug spelletje kwam Arissen nog aardig terug, ware het niet dat de beschikbare bedenktijd verstreken was en hij nog een tiental zetten had moeten spelen. Ook Henry Kieft ging – onverwacht – onderuit. Kieft combineerde sterk, had een goede positie maar liet zich toch verrassen en verloor het eindspel zelfs nog.

Herman Cousijnsen was de eerste Puttenaar die tot winst kwam. Cousijnsen had een klassieke stand op het bord en speelde sterk spel in het late middenspel en eindspel. Op die overwinning was weinig af te dingen. Alderliesten kwam onverwacht goed te staan in het eindspel toen zijn tegenstander op de 50e zet een onzorgvuldigheid beging. Niet lang daarna maakte zijn tegenstander – in een sterk op remise lijkend eindspel – de beslissende fout.

Teamleider Henk Timmer kwam moeilijk in zijn spel en leek te worden overspeeld. Dat gebeurde niet, rond middernacht was in het (dammen-)eindspel de remise onvermijdelijk waarmee de eindstand 10-6 was.

Geef een reactie